Sofia Vähäjylkkä: Invandrare och våldtäkter

måndag 3 september 2018

Invandrare och våldtäkter


Har precis sett ett av de bästa avsnitten Uppdrag Granskning någonsin gjort och jag uppmanar verkligen alla att göra detsamma.

Det ÄR ett faktum att invandrare är överrepresenterade i sexualbrott, men i dagens Sverige - ett land som förvandlats till en rädd skamsen hund - vågar man inte ens ta reda på potentiellt nödvändig fakta och statistik i rädsla att bli stämplad eller kallad för rasist. Rädslan för den stämpeln har blivit så stor att man idag väljer att svika sin egen befolkning på ett sätt jag ibland tvivlar på ens är förlåtligt. Är det ett sådant Sverige vi vill ha? Jag blir på riktigt äcklad av detta och det tär i mig att inte längre kunna vara stolt över mitt hemland. Sverige är fegt och den fegheten lönar ingen. Den skadar bara dess befolkning och ökar klyftorna mellan människor med olika härkomst ännu mer.

Jag brukar hata när folk slänger med ordet "tolkningsföreträde" i och med att jag tycker att alla borde ha rätt att diskutera allt (det säger inte att allas röst väger lika tungt), men om jag skulle ha tolkningsföreträde i något så är det i detta. Precis som Mustafa Panshiri säger i avsnittet så är det ett svek mot oss våldtäktsoffer att inte ta reda på så mycket man kan om de som våldtar. Att föra statistik på sambandet mellan brott och etnicitet betyder inte att alla invandrare begår brott, det förstår de flesta då jag tror att majoriteten av oss dödliga i detta land är förnuftiga människor. Så varför är det nödvändigt att undersöka detta? För att veta var vi ska rikta vårt fokus! Ju större information vi har om vilka som begår brott, desto mer av våra resurser kan vi rikta på rätt ställe. Det är logiskt. Och det är rätt mot oss som drabbas av den mest integritetskränkande handlingen som finns.

Den egyptier som medverkar i avsnittet säger att han inte fick någon slags information alls om våra lagar och regler när han kom till Sverige. Andra grupper av invandrare i avsnittet spekulerar i om våldtäkterna kan grunda sig i att man inte har samma respekt för kvinnor i hemlandet som man har här. Jag kan inte med säkerhet säga att den våldtäktsökningen som skett de senaste åren beror på den ohållbara massinvandringen, men jag kan lägga ihop ett och ett och inse att de som kommit hit förmodligen inte fått någon bra grund alls i hur Sverige fungerar och vilka lagat vi har att följa. Den katastrofalt dåliga integrationen kan ha berövat många kvinnor deras trygghet och kanske till och med liv. Jag har tvivel till om det ens är förlåtligt.

Jag vädjar på riktigt till er människor med makt att sluta blanda ihop fakta med rasism, och var inte så förbannat rädda! Fakta konstaterar bara en sak och det är siffror, mängder och samband. Med dessa faktan kan vi komma närmare en lösning på de problem vi har och det är värt mer än rädslan att bli kallad något. Fakta konstaterar aldrig människovärde eller att alla av samma ursprung skulle vara av samma skrot och korn, det kan bara hjälpa. Och jag tycker att ni är skyldig oss det. Ni är skyldig att stå upp för oss nu.

3 kommentarer:

 1. Mattias Leidevall3 september 2018 02:55

  Statistik är statistik. Man kan också då fråga sig varför våldtäkter av soldater aldrig nämns. Speciellt av fredsbevarande styrkor? Sen tyvärr ser man på historien har och är våldtäkt ett problem. Ändå tillbaka till antiken så har det existerat bland alla klasser och folkslag. Och så länge män är lätt besatta av dominans och våld kommer det alltid finnas. Med det sagt så må jag vara cynisk, men ger fullt stöd till de drabbade. Ingen ska behöva drabbas av det. Absolut ingen.

  SvaraRadera
 2. Det absolut bästa inlägget jag läst härinne! Jag ska definitivt se detta avsnitt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad fint sagt! Det tycker jag absolut att du ska göra :)

   Radera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)