Sofia Vähäjylkkä: Svarar på era fördomar

fredag 17 augusti 2018

Svarar på era fördomar

- Jag tror att du fortfarande är nojig efter Daniels tvära omvändning att göra slut med dig. Trots att du intalar dig att allt är lugnt.

Delvis sant. Det tog väldigt lång tid innan rädslan för att det skulle hända igen släppte och jag och Daniel har pratat mycket om det och hur jag ska våga ha tillit till att inte bli lämnad igen. Ett tag var jag rädd att vårt förhållande var förlorat och att jag aldrig skulle kunna släppa nojan, men jag hade fel. Jag tänkte länge att "om det kan hända en gång så varför skulle det inte kunna hända igen" men idag har det släppt nästan helt och hållet, till ungefär 80-90% skulle jag säga (under riktigt dåliga dagar kan det göra sig påmint). Så du har delvis rätt, delvis inte. Jag är iallafall glad att jag vågat släppa fram en tillit igen. Det är ingen lätt sak att bli lämnad, särskilt inte när det kommer helt out of the blue.

- Jag tror att du är rätt svartsjuk.

Delvis? Du har inte rätt men heller inte fel. Jag är övertygad om att en viss mängd svartsjuka är hälsosamt i ett förhållande, jag är kanske ett snäpp över på den skalan, men jag känner mig väldigt sällan svartsjuk nu för tiden. När jag väl gör det berättar jag det alltid för Daniel och jag kan alltid skilja på svartsjuka och förnuft. Vad jag menar med det är att jag i princip alltid förstår att min svartsjuka är obefogad och agerar därför inte baserat på den.

- Du kan ibland känna dig lite avundsjuk på/vilja ha något som laestadianerna har eftersom det verkar vara en stor del av ditt liv trots att du gått ur för många år sedan.

Falskt. Jag har alltid känt att det var rätt beslut att lämna församlingen, jag känner ingen avundsjuka alls när jag tänker tillbaka på den. Laestadianismen var en stor del av mitt liv under min uppväxt och därför har den fortfarande en betydelse för mig då jag tror att den format mycket av den person jag är idag. Något jag däremot kan sakna ibland är känslan av att vara del av en gemenskap, men det fungerar ju inte om man tror på olika sätt.

- Att laga mat tycker du är tråkigt och skulle helst slippa det.

Sant! Ibland är det sjukt hur bra ni känner mig, haha.

- Frisyren du har just nu är den du är mest nöjd med av alla du haft.


Sant. Vet inte om den kan kallas frisyr dock, det bara hänger typ, haha. Men den är mest lättskött av alla frisyrer jag haft och ser inte ut som crap om jag inte stylar den. Mest är jag nöjd över den för att det är den längsta längd jag kan få med mitt snigelhår och jag har alltid velat ha långt hår.

- Du skulle vilja äta färska frukter och bär varje dag men tycker inte att det är värt att slösa pengar på det.

Så sant, haha! Ska dock börja "slösa" pengar på det ändå trots att det går emot. Hellre äta bra och vara snäll mot hälsan än att äta crap för billigare pengar. Får se hur bra jag lyckas!

- Du har lärt dig mycket vettigt när du skrivit på onödigt vetande-inläggen.

Sant. Sen beror det ju på vad man definierar som vettigt men enligt mig är all kunskap det på ett eller annat sätt ;-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)