Sofia Vähäjylkkä: Fotolistan

onsdag 8 augusti 2018

Fotolistan


När började du fotografera?
Det började i sexan/sjuan när jag snodde mamma och pappas digitalkamera en sommar och gick ut på egna äventyr. Kommer ihåg att min första bild jag blev riktigt nöjd med var en bild på en gunga som jag redigerade svartvit. Är absolut inget jag skulle tycka var fint idag men eftersom den betyder en del för mig så önskar jag att jag kunde hitta den igen. Misstänker dock att den är borta föralltid :-(

Vad har du för utrustning?
För närvarande en Canon EOS 7D med två EF f/1.8-objektiv, det ena i 50mm och det andra i 28mm. Har också några filter, en kameraväska, ett stativ, fjärrutlösare och batterigrepp med två extra batterier. Har lagt ut kameran till försäljning så är någon intresserad så är det bara att höra av sig!

Hur skulle du beskriva din stil?
Färgglad, klar och kontrast- och detaljrik. Typ så. Ni får jättegärna kommentera hur ni skulle beskriva den, det hade varit jättekul att läsa.

Vad är ditt favoritmotiv att fota?
Natur, människor och djur. Gillar också att fota detaljbilder på diverse saker, nästan vad som helst, men natur, människor och djur i dess naturliga miljö tycker jag nog mest om.

Var fotar du helst?
Utomhus, i naturen.

När fotar du helst?
När spelar egentligen inte så stor roll så länge det inte är natt. Kan fota från gryning till skymning, men det blir oftast på eftermiddagar eller kvällar eftersom jag är piggast då. Vintern blir lite krångligare i och med att det blir mörkt tidigare och att allt är i bara en färgskala utomhus. Så helst när det finns ljus ute och när det inte är vinter.

Vad skulle du aldrig fota?
Insekter som jag har fobi för och porr. Annars skulle jag nog kunna fota vad som helst.

Vilket är ditt bästa fototips?
Rör dig! Jag skulle säga att ett av de största misstagen många gör är att inte utsätter sig för obekväma positioner, man fotar från "människohöjd". Ska du fota blommor, växter eller något annat på marken - lägg dig ner på marken och se vilken skillnad det gör. Grannen hemma i Mockfjärd har ertappat mig med att ligga raklång på plattorna utanför huset med kameran i en blombuske, har legat raklång mitt på asfalten på vägen hur många gånger som helst, men det är värt det. Så våga utsätta dig för obekvämhet, det är ofta värt det!

2 kommentarer:

  1. Så kul med fotografering ju:)

    SvaraRadera
  2. Jag älskar verkligen dina bilder, du fångar verkligen the moments liksom.
    Du kan inte ge bättre beskrivning på din stil för du fångar verkligen detaljerna i det du fotar.

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)