Sofia Vähäjylkkä: Vad gömmer sig i mina anteckningar?

tisdag 10 juli 2018

Vad gömmer sig i mina anteckningar?

Finns det något mer intressant än att läsa andras anteckningar i telefonen? Det kan finnas så märkliga och oförklarliga grejer som gömmer sig där. Jag glömmer ofta vad jag ens menar med mina anteckningar. Det blir typ som i våras när Valle kikade igenom mina dokument på datorn. Allt hette typ "seminarium", "föreläsning", "uppgift" och mitt i mina sjuttioelva dokument dök det upp ett som hette "katt". Haha. Roligt.
Kanske inte.
Men det var det då.
Lovar.

Men nu tar vi en djupdykning i mina anteckningar!


Någon som gjort Briggs Meyers personlighetstest? Om inte så måste ni göra det! Det är sinnessjukt hur bra det träffar i hur man är som person. Alltså det är läskigt. Jag är då en INFP-person vilket jag fått lov att anteckna så att jag ska komma ihåg det.

Brödraskapet? Vet faktiskt inte vad den anteckningen menar men jag antar att det är något slags band som jag skulle söka upp och lyssna på.

M53? Den nyans jag provat ut på Kat Von D:s foundation men som jag fortfarande inte köpt. Är så fast i mitt mineralpuder att jag har svårt att tro att jag skulle byta ut den. Bra i och för sig då Kat Von D:s foundation kostar multum.


Therese Lindgren pratade för längesen om ethos, logos och patos - argumentationstekniker. Tänkte att jag skulle läsa på om det för typ ett år sedan men det har fortfarande inte hänt. Men nångång. Kanske.

Sapiens ska vara en dokumentärserie som många säger är jättebra. Tror jag slog på den en gång men tappade intresset efter två minuter.


Kalla fakta: för att komma ihåg att kika om det kommit ut några intressanta avsnitt nästa gång jag behöver något att se.

Ni anar inte hur många blogginlägg som legat som idéer i mina anteckningar! "X saker som är typiskt mig"-inlägg har ni sett ganska många gånger på bloggen.

Många youtubers har pratat om bra grejer för att ta hand om fiffilino, the private place down there, punanin osv osv. Skrev ner intimolja för att jag skulle komma ihåg att köpa det. Har glömt varför jag blev så övertygad om att jag behövde köpa en så det kommer jag nog inte att göra.

Fuck, marry, kill. Tänkte göra en miniserie på bloggen där jag kör det men det har inte blivit av. Hade det varit roligt? Tell me.


Förstår ni något över huvudtaget av anteckning nummer ett? Förstår om ni inte gör det. Mina anteckningar är fulla av konstiga begrepp efter alla kurser i skolan.

Egoina skrev ett inlägg där hon listade saker som hon tyckte var överskattade. Härmade faktiskt henne och publicerade ett inlägg med samma koncept. Anteckningen har dock legat kvar och inte blivit raderad.

Tror det var Linda som visade mig Ctrl+A för några månader sedan. Tack gud för den! Skönt att slippa markera en hel text för hand, särskilt om den är lång.


Kammi pratade om Lock Up, som skulle vara en intressant serie om mördare som sitter inne i fängelser i USA. Gav det ett försök men det var inte riktigt on point i vad jag sökte. Jag vill gärna se mördarna själva berätta om de brott de begått och inte så mycket i hur miljön och livet i fängelset är. Vet ni några serier/dokumentärer som passar in i det jag letar efter får ni mer än gärna tipsa!

Inre stress är något jag upplever sjukt mycket. Det accepteras dock inte av många att det finns något som heter så. Syns det inte finns det inte. Typ.


Marken bok. Hahaha. Måste googla vad jag menar här. *Googlar*. Aha! En bok som tar upp olika rörelser, bland annat laestadianism. Förstår nu varför jag antecknat det.

Koffeinupdate - gjorde ju ett test där jag var utan koffeinhaltiga drycker i en månads tid. Även detta finns redan upplagt på bloggen men anteckningen är kvar och skräpar.

15 sätt att bli fri från stress - som sagt: lider av inre stress. Är dock mycket bättre nu när vi har sommarlov från skolan. Vet dock inte om jag menade att jag skulle skriva en lista på 15 sätt, det kan jag väl inte mena om jag själv inte vet hur jag ska ta mig ur det? Öh. Ja.

Det här kanske inte många visste, det gjorde iallafall inte jag förrän vi skulle skriva B-uppsats nu i våras. Man får alltså inte forska och skriva uppsatser där man använder sig av fler svarsalternativ än "man" och "kvinna" i enkäterna. Endast juridiskt kön får användas. Sjukt ändå, men tror det kommer att bli tillåtet med ett tredje kön snart.


Jag har aldrig förstått grejen med att det är fult att prata om vad man tjänar och vad andra tjänar. Vill man berätta så gör man, vill man inte så gör man det inte tänker jag. Här ser ni vad jag har för OB på jobbet iallafall. Smaskens.

Gäsp. Skolanteckning.

Gäsp. Skolanteckning.

Gäsp. Skolanteckning. Metod och analys är inte det roligaste jag vet.


Här bestämde sig den senaste mobiluppdateringen att anteckningarna skulle visa datum och klockslag, samt att man skulle kunna redigera sina anteckningar. Fatta efter att inte kunna fortsätta skriva på en anteckning förrän nu? Gratulerar. 27 juli är det månförmörkelse iallafall. Kom ihåg det, alla ni som är lika stora månnördar som mig!

Senaste bilnumret jag såg var nummer 101. Bara 899 bilar kvar...

Som avslutning: en liten spoiler på vad jag kommer att dissa i nästa Thumbs-inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)