Sofia Vähäjylkkä: Dagboksutdrag #21

söndag 8 juli 2018

Dagboksutdrag #21

Det tar någonstans emot att publicera en så hyllande text om mig själv (jantelagen I guess). Att det gör det talar nog om hur pass självkritisk och nedtryckande jag kan vara mot mig själv. Har ni följt dagboksutdragen, och bloggen överlag, en längre tid så kommer nog det som ni snart kommer att läsa förvåna er. Men jag tycker det här utdraget är ett ypperligt exempel på hur man tänker och är i en hypomani. Hur jag i ett hypomant skov är svår att trycka ned, hur självförtroendet plötsligt är väldigt starkt och att jag känner mig oslagbar. Jag är sällan hypoman. Jag älskar att vara det, men det är lika mycket sjukdom som när jag är deprimerad.

Sättet jag beskriver att jag är "ALLT" är också ett tydligt tecken på min bipolaritet (som jag inte visste om att jag hade till 100% förrän fyra år senare). Att jag beskriver att jag är både lugn och vild, både tyst och pratglad. Motsatser men där jag ändå är både och. Att vara bipolär är verkligen att vara allt. Man borde nog inte kunna vara det men jag är det.


--
7 mars 2011

"Idag sa X att jag var mullig. Visst, hon kanske har rätt, men jag hade vågat dra på mig min tajtaste tröja idag för en gångs skull och så säger hon så.

Ändå kan jag inte låta bli att tycka om mig själv. Jag är väl fin som jag är? Jag tänker inte ändra mig för att göra någon annan nöjd. Jag tänker ändra det JAG inte gillar hos mig själv. Jag ska träna för att jag gillar att göra det och mår bra av det. Jag ska klä mig i det jag tycker är fint utan att undra vad andra kommer att tänka. Jag ska inte ändra mig för nån. Inte X, inte Y, bara för mig själv. Min kropp är som den är. Ibland kommer dagar då jag hatar den, ibland gillar jag den som den är.

Jag är jag. Det bästa med mig är att jag är ALLT. Jag är blyg, jag är cool, jag är tyst, jag är pratglad, jag är vänlig, jag är irriterat skojtaskig, jag är vild, jag är lugn. Jag har så många sidor av mig själv som jag bara väntar på att få plocka fram. Jag är så mycket. Och jag är stark. Fan vad stark jag är!

Jag är en god människa. Man vill inte förlora mig. Faktiskt. Jag är den sista människan på jorden att medvetet vilja såra någon. Sista. Det är en bra egenskap hos mig. Jag vill alla gott. Jag är en god människa."

1 kommentar:

  1. Hummm, jag vet inte vad jag tyckte om att X sade att du var mullig. Man ska såklart få tycka vad en vill. Men att prata hur smal/tjock man tycker att någon är... nja.

    Men jag gillar däremot det du skrev skrev om dina tankar om dig själv därefter! Väldigt uppeppande :)

    SV: Ja, vitchokladmousse är väldigt gott! Det blir lite som en kombination utav vaniljsås och grädde, men ändå inte.

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)