Sofia Vähäjylkkä: Stories från min barndom

söndag 17 juni 2018

Stories från min barndom


Jag blev påkörd. När jag var ganska liten, tror jag gick på lågstadiet, så blev jag påkörd. Minns att jag och mina kusiner satt och åkte släpvagn och hade det kul när jag fick för mig att hoppa av i farten (idioti men sånt var ju sååå häftigt när man var så liten, haha). På något sätt ramlade jag bakåt vid landningen och fick däcket på släpvagnen rakt över ansiktet. Minns att det gjorde jätteont och att mina glasögon gick sönder.

Jag hade en sängvätningssjukdom. Det här är en sak jag skämts otroligt mycket över. Jag ärvde en sjukdom av en släkting som innebar att jag inte vaknade på nätterna när jag blev kissnödig. Det här höll i sig länge och jag hatade att sova över hos kompisar då jag fick lov att ha blöja för att inte riskera att kissa ner deras sängar. Det var fruktansvärt pinsamt och förnedrande och jag tycker synd om mig själv när jag tänker tillbaka på det. Jag berättade det bara för två av mina vänner och har nästan förträngt det helt på grund av hur jobbigt det var. Tror att jag blev runt nio år innan det gav sig och då hade mamma och pappa tragglat jättemycket med olika hjälpmedel vi fått från vården.

1 kommentar:

  1. Ja, man tror ju att man är "odödlig" som barn. Som att man tycker att man borde kunna hoppa ifrån träd, eller varför inte släpvagn utan att tro att man kan skada sig X)
    Men tråkigt och bra att man inte får för sig sådana saker på äldre dagar, som oftast i alla fall ;)

    SV: Ja, rabarberpaj är asgott! Kan tänka mig att rabarbersaft är gott det också.

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)