Sofia Vähäjylkkä: Halloumisallad

måndag 11 juni 2018

Halloumisallad

Har haft en bra och produktiv dag idag. Vaknade hemma hos Daniel och gick upp någorlunda i tid då jag hade en tid på vårdcentralen klockan tolv angående mina händer. Har ju haft grova handproblem ett flertal gånger. Bland annat karpaltunnelsyndrom 2014 och nu två omgångar med uppsvullna och röda händer efter att jag skrivit salstenta och som hållit i sig i flera veckor. Jag och läkaren pratade lite om hur det sett ut, jag visade bilder och tog upp den ärftlighet för reumatiska sjukdomar som jag har i släkten och så togs det blodprov. Får svar nästa vecka förmodligen. Är nästan helt säker på att det är reumatiskt men frågan är om det kommer synas på blodprov eller inte. Det ska göra det för 80% men med min tur så vet man ju aldrig.

Hemma har jag lagat mumsig halloumisallad, städat och sen tagit en långpromenad för att hämta ett paket från Lyko. Tänkte dela med mig av världens enklaste recept på min spontana men urgoda halloumisallad.


Du behöver:
1 paket halloumi
Couscous
Valfri sallad (jag tog babyspenat)
Gullök
Morot
Paprika
Gurka
Dressing

Gör så här:
1. Stek strimlad paprika och hackad lök i lite smör.
2. Koka couscous enligt förpackningen.
3. Dela halloumin i tärningar. Släng i stekpannan när löken och paprikan mjuknat litegrann.
4. Skär upp en bit gurka i tärningar och riv moroten (eller var lat som jag och köp färdigriven) under tiden paprikan, löken och halloumin steks.
5. Blanda ihop allt i en skål med sallad och svep sen över valfri dressing.

KLART.
Den här dressingen använde jag mig av. Pontus tipsade mig om den för två månader sen när han och Daniel följde med mig för att storhandla till nya lägenheten. Den har använts flitigt och passar typ till allt. Måste provas om ni inte redan gjort det :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)