Sofia Vähäjylkkä: Dagboksutdrag #18

lördag 5 maj 2018

Dagboksutdrag #18

"Han är inte sån sa han." Nej, det var han inte. Han var mycket värre.


--
9 februari 2011

"(...).

Ska jag gå runt och vara överlycklig och tvärsäker på att det på nåt sätt blir vi? Nej, för då kanske jag blir besviken och sårad om jag förväntar mig för mycket. Ska jag inte förvänta mig något och se vart allt leder? Nej, för då kanske jag går runt med en klump i magen i onödan.

Vart f-n ska jag stå? Hatar att stå vid ett vägskäl och få lov att välja mellan två vägar som bara leder till smärta.

Men han är inte sån sa han. Jag kommer att märka det sa han också.

Man ska inte ta ut något i förskott. Hur fasiken låter man bli? Jag kan till och med ta ut det värsta som kan hända..."

5 kommentarer:

 1. För att upprätthålla visdom måste man ha inre styrka. Utan inre utveckling kan vi inte behålla vårt självförtroende och vårt mod. Förlorar vi dessa egenskaper blir livet svårt. Det omöjliga kan bli möjligt med hjälp av viljestyrka.

  —Dalai lama

  SvaraRadera
 2. Att vara stark betyder inte att du inte känner smärta. Det betyder att du känner det och försöker förstå det, så att du kan växa av det.

  —Karen Salmansohn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så! Vilka fina citat du delar med dig av :)

   Radera
 3. Svar
  1. Men tack, vad snäll du är! :)

   Radera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)