Sofia Vähäjylkkä: Varning för negativitet

onsdag 18 april 2018

Varning för negativitet

För att uppdatera den som missat: jag är största pessimisten just nu. Stör mig på allt flott och skimrigt på Instagram. Varför kan inte alla bara vara fula? Just nu skulle jag vilja ha en värld full av fula människor som äter konservburksmat, bor i smutsiga mjukisbyxor i storlek 5XL och har flottigt hår. Som uppdaterar om hur meningslöst allt de gör är. Jag skulle trivas i det. Bada i igenkännlighet och känna mig som en kung. Eller drottning. Drottning över de fula.

Jag har en uppgift till skolan som behöver bli gjord men just nu skiter jag fullständigt i den. Har sett multum av frågetecken angående den i klassgruppen så det känns bara onödigt att slösa min (annars så oerhört värdefulla, eh) tid på den. Den blir inte mindre jobbig av att inte skjuta upp den.

Har en störig låt på hjärnan också som jag inte ens gillar. Den går på repeat efter repeat och jag blir inte av med den. Sliskig är den. Klyschig och smörig. Tål inte klyschigt och smörigt. Jag vill att allt ska vara fult. Jag känner mig ful. Och jag är ful nog att önska min fulhet på andra. Det är riktigt fult men jag bryr mig inte riktigt. Det är inte så att det skulle börja smitta för att jag vill det.

Inser att jag förmodligen låter extremt äcklig som människa när jag skriver det här. Sjuk i huvudet kanske. Men det gör inget för det är jag nog. Nånting fel hände nog när jag föddes. Jag kanske tappades i golvet och blev nån annan än jag egentligen skulle bli. Pang sa det och här är jag idag. Helt pangad. 

1 kommentar:

  1. Tror det finns många som skulle uppskatta om alla människor vore fula emellanåt. Inte bara för man tycker att en själv är ful. Men att folk kanske skulle tänka och engagera sig i vettiga saker, som betyder något. Inte bara tänka på perfektion och ytligheter, som ger en ångest. Men nu kanske det inte var så du tänkte i denna text då.

    Men JA, det vore "trevligt" om ALLA vore fula emellanåt.

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)