Sofia Vähäjylkkä: Trerätters i nya lägenheten

fredag 6 april 2018

Trerätters i nya lägenheten

Fredag kväll och lägenheten är så klar den kan bli just nu. Trodde aldrig i tisdags att det skulle ta så här lång tid. Har gått upp klockan nio varje morgon tisdag till torsdag och hållit på dagarna ut i princip. Nu fattas det en byrå och en sittpuff, eventuellt en matta till också, innan det är helt färdigt. Men det får vänta tills jag pallar och är rik. Typ.

För att fira flytten och nya lägenheten var Daniel jättegullig igår kväll och tyckte att vi skulle äta trerätters. En mycket bra idé i mitt tycke. Så här såg det ut:


Kammusslor till förrätt. Det här var andra gången i mitt liv som jag åt musslor. Ironiskt nog var allt utom själva musslorna sinnessjukt gott, haha. Har lite svårt för "slemmig mat" men slevade i mig såsen och tillbehören.


Oxfilé, klyftpotatis, sparris med parmesan, svamp och bearnaisesås till varmrätt. Vill hädanefter alltid ha parmesan i mina varmrätter. Det är gott med allt. Livet.


Chokladmousse med grädde och hallon till efterrätt. Är det nån efterrätt som är "min" som jag alltid gör hemma så är det chokladmousse. Dock äger jag ingen elvisp så vi köpte en förpackning med pulver som skulle blandas ner i mjölk. OCH vispas läste vi på förpackningen när vi kom hem. Satt och vevade i den där skålen i fyrtiofem minuter, haha. Men gott blev det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)