Sofia Vähäjylkkä: Nyttig citron- och ananasmojito

torsdag 19 april 2018

Nyttig citron- och ananasmojito

Ibland överträffar jag mig själv och kommer på bra recept på festliga drinkar man kan dricka till vardags utan att få i sig massa socker (sen kan man ju se olika på hur bra och nyttigt det är med sockerfri läsk men det är en annan historia). Mojito är en av mina favoritdrinkar så jag slängde ihop en egen variant idag när jag var frukt- och drinksugen.


Du behöver:
Ananas (färsk)
Lime
Icas Citronläsk
Sodavatten
Mynta
Is

Gör så här:
Pressa ur saften ur ananasen och limen så det fyller glaset till hälften. Jag använde mig av 1 lime och resterande ananas. Låt fruktköttet från ananasen bli en del av drinken. Fyll resterande del i glaset med hälften sodavatten och hälften Icas sockerfria citronläsk. Ha i rejält med hackad mynta och is (hade inte jättemycket hemma så på bilden är det lite för klent). 

För en drink med alkohol: addera valfri mängd vit rom.

-

Ju mer pressad ananas och lime, desto godare tycker jag. Gillar man väldigt söta drinkar kan man minska på sodavattnet och ha i mer citronläsk. Läsken bör man dock vara lite försiktig med så den inte tar över.

Tror det hade blivit ännu bättre ifall jag ägde en mixer så allting blandades ordentligt men den blev riktigt god ändå tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)