Sofia Vähäjylkkä: Lite hackigt

fredag 20 april 2018

Lite hackigt

Fredag idag. Jag önskar jag var taggad och livspepp men det är jag inte. Man känner sig så missanpassad när hela stan är fylld med folk som njuter av fredag och sol och själv ser det ut som man har sålt smöret och tappat pengarna. Jag hade en mycket bättre dag igår än vad jag haft på över en vecka så jag tänkte att det äntligen skulle vända men tji fick jag när jag vaknade upp med ångest imorse. Samtidigt är det naivt att tro att det ska gå spikrakt på vägen tillbaka, det blir förmodligen hackigt ett tag. Jag får vara tacksam för dagen igår och hoppas att det blir fler såna dagar.

Något jag skäms över när jag är så här nedstämd är hur extremt dåligt jag äter. Det är nu om någonsin jag borde ta tag i maten och äta bra men det finns liksom ingen motivation till det. Jag har ätit skräp varje dag i över en vecka. Halvfabrikat, utemat, godis, och så vidare. Och somnar gör jag oftast inte förrän mellan tre och fem på morgonen. Jag vet att sömn och mat är det viktigaste och mest basala när man inte mår helt hundra men det är så svårt att ta tag i det. Särskilt när man inte känner ork, blir helt slut av att gå till affären liksom, och att man emellanåt inte bryr sig överhuvudtaget.

Något jag måste lyfta fram är iallafall det inte är en av de sämsta dagarna idag. Jag har orkat gå till skolan trots att jag försökte hitta hundra olika orsaker att slippa, jag har umgåtts med Daniel en sväng och haft energi att pyssla lite hemma. Så helt värdelöst är det inte.


Orkade till och med duka fram lite fredagsgott till mig själv när jag kom hem. Mimosa och jordgubbar. Inte världens jobb att duka fram kanske men jag är glad att jag fick till en så enkel sak, haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)