Sofia Vähäjylkkä: Thumbs #18

fredag 2 mars 2018

Thumbs #181. Halloumi
Ostarnas ost! Halloumi kommer att vara svaret ifall jag någon gång får för mig att bli vegetarian. Den här osten har fått mig att byta bort originalburgaren på Max, fattar ni hur gudomlig den är! Max är och kommer alltid vara min första kärlek (pojken har skills) och halloumiburgaren har gjort mig nykär. Sjukt hur frälst man kan bli av gnisselost.2. Marketplace
Detta kan vara en av Facebooks bästa funktioner! Jag är inne på Marketplace i princip dagligen och letar möbler och annat nu när jag snart ska flytta. Förutom den lite dåliga funktionen att ställa in hur långt bort grejerna ska vara så är den fantastisk.3. Everyday Minerals Foundation
Okej, här kommer Jordens bästa foundationstips! Jag har provat x antal olika foundations men jag är så fäst vid denna att jag alltid går tillbaka till den. Den smälter in jättefint i huden, är lättarbetad och man kan bygga upp den hur mycket och hur lite man vill. Och så är den förstås cruelty free. Vad jag vet så finns den bara på Brallis men den är verkligen värd varenda slant. Jag har provat både matte, semi-matte och jojoba och jag gillar allihopa. Extra plus i kanten för att de har tydliga bilder på alla olika nyanser! Fem av fem toasters alla gånger.

1. De nya Wish-avgifterna
Antar att det inte är någon som missat att de från och med 1 mars ska börja ta ut avgifter på beställningar från bland annat Wish och Alibaba (alla kinaköp helt enkelt). Jag kan verkligen förstå att man beslutat sig för att göra det men är samtidigt sjukt opepp över att inte kunna handla där mer. Det kommer inte vara värt det. Och alla dessa wishhauls på Youtube som aldrig kommer att bli av på grund av detta.... Sad. Hoppas verkligen att min senaste beställning hinner komma innan 1 mars. Håll era tummar för mig, please (eh, too late)...2. Melodifestivalen 2018
Jag är en riktig mellofantast och har alltid varit. Tills i år. Jag vet inte vad som har hänt men det här lär vara bland de sämsta melloåren som någonsin existerat. Det råder en del spekulationer kring om det har med ekonomin att göra, att Sverige inte har råd att vinna och hålla ännu ett event så tätt inpå de förra. Oavsett - gör om gör rätt! Det här är i lägsta laget alltså. Och jag tycker synd om David Lindgren som får ta mycket kritik för det här trots att han faktiskt är en grym programledare.3. Tomater
Är det någon grönsak jag alltid har varit lite kinkig med så är det tomater. Har haft någon period där jag gillat svenska tomater på sommaren men oftast tycker jag bara att den grönsaken är tråkig och inte tillför särskilt mycket. Den lär gömmas bland mycket annat och inte ta för mycket plats för att vara okej att ha i mat. Det värsta just nu är hela varma cocktailtomater. Jag äter det absolut om det serveras men jag skulle aldrig göra likadant själv om det var jag som stod i köket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)