Sofia Vähäjylkkä: Nedtrappning

torsdag 1 mars 2018

Nedtrappning

Vaknade till flera gånger mellan åtta och kvart i elva idag, gick sen upp och kände mig pigg och lugn. Det är en sjuk känsla då jag oftast sover som en stock när jag väl somnat och går upp och känner mig trött fram till efter lunch minst - om inte hela dagen fram till jag ska sova igen. Det är för tidigt att säga om morgonen beror på att jag börjat trappa ned på min Seroquel-dos eller om det är en slump, men oavsett så känns det obeskrivligt skönt.

Jag var och träffade psykiatern för ett par veckor sedan och tog då upp min trötthet och att jag sover runt 12-14 timmar per natt. Vem som helst förstår nog att det inte är särskilt hållbart. Vi diskuterade fram och tillbaka och kom fram till att jag skulle prova trappa ner på min stämningsstabiliserande som jag tar på kvällarna och som också hjälper mig att sova då den gör en trött. Min dos låg på 300mg så har nu i cirka 4-5 dagar gått på 250mg istället. Tanken är att jag ska ner till 200mg och kanske till och med 150mg. Det är hälften av vad jag ätit i flera år.

Det här med nedtrappning är oerhört läskigt då Seroquelen varit min lifesaver sen dag ett. När jag hade nästan dagliga panikångestattacker i flera månader så raderade Seroquelen dem i princip helt samma kväll som jag fick medicinen. Jag ska ta det sakta och verkligen känna efter. Just idag känns det som att det kan ha varit ett bra beslut att trappa ner men det är så klart läskigt eftersom jag vet hur jag mår utan den. Men samtidigt är det inte hållbart att ständigt vara trött och att sova så pass mycket som jag gör.


Dessa askar är mina kompisar nu ett tag framöver (Biquetan är detsamma som Seroquel fast går under annat namn). Håll tummarna för att detta går vägen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)