Sofia Vähäjylkkä: Dagboksutdrag #13

torsdag 8 mars 2018

Dagboksutdrag #13

Får tvärångest när jag läser detta i min dagbok. Jag är rätt glad och mår rätt bra i just dessa sidor men 2011 är nog det värsta året i hela mitt liv. Det är sorgligt att se hur mycket förväntningar jag hade och hur trasig jag sedan skulle bli.


--
21 december 2010

"Ny dagbok, nya tider. Känns ganska bra att lägga den gamla ifrån mig nu och se framåt mot ljusare tider. Visst är det fortfarande kämpigt men skillnaden mellan min gamla dagbok och denna är större än man kan tro. Fast egentligen, vad vet jag om hur den här boken blir? Mitt mående från första sidan i den gamla och första sidan här är så olika det kan bli.

Eftersom det snart är 2011 så är mina mål...

* Viktigaste punkten: bli glad åt livet.
* Göra saker jag verkligen längtat efter.
* Bli snällare mot mig själv, både inuti och ytligt (något jag redan jobbar på)."
* Ha roligt så ofta jag kan!
* Få lite bättre insikt över var jag har folk och ta reda på vilka som är värda att lägga tid och energi på.

(...)

Jag skriver så mycket om hur saker KÄNNS, hur jag förväntar mig att saker ska bli osv. Något jag saknar i min första dagbok är de ganska meningslösa "idag va jag med Lina, vi bakade kola"-sidorna. Jag skriver aldrig vad jag gör? Tänk så sitter jag där om 60 år med demens och undrar vad jag GJORDE på dagarna när jag var 17?

Om demens-Sofia sitter och läser det här nån gång så var jag i skolan idag. Vi julfikade och kollade på julkabaré. Oscar ägde scenen med sin turistklädsel. Ett tag gillade jag faktiskt den där dumma skolan. Ett tag!
Sen tog jag jullov och gick och handlade rätt meningslösa saker på Kupolen med (...). Köpte en t-shirt, nagellack och glass och grejer. Och den här boken förstås. Och en näshårstrimmer till pappa i julklapp. Haha. (...).

Nej, det blev inte fullt så vettigt som jag önskat, det här första jag skriver. 3 dagar kvar till julafton. Och på måndag ska jag på mellandagsrea och shoppa sönder till nyår och till Gran Canaria i januari. Och i april är det Håkan. Jag kommer DÖÖÖ...

Går det att få en bättre start på 2011? Tror inte det va!"

1 kommentar:

  1. Ibland är det nog bra ändå att gå tillbaka och se hur dåligt man har mått. Dels för att se hur långt man har kommit, hur stark man har varit men också för att undvika att hamna där igen. <3

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)