Sofia Vähäjylkkä: Listan om ord

måndag 29 januari 2018

Listan om ord


Mina svåraste ordJuste och omständligt. Det är två ord jag medvetet stavar fel då jag tycker den riktiga stavningen är så himla ful. För mig heter det schysst och omständigt. Det sistnämnda vet i princip ingen om att det stavas som det gör så jag förstår er som googlar efter att ni läst detta, haha. 
Mitt värsta ord: När folk lägger in ett s mellan lördag och kväll. Enligt mig heter det lördagkväll och inte lördagskväll. Petigt kan tyckas men jag stör mig på det. Gillar inte heller när folk säger att de är täta i näsan då jag tycker att det heter täppta. Finns hur mycket som helst som jag inte gillar men det mesta har jag berättat för er redan, hehe.
Mina guilty-pleasure ord: Jag brukar använda vissa ord, och särskilt hashtaggar, ironiskt. Typ babe, #aldrigvila, #fångadagen, #minresaräknas och sånt där som jag tycker är lite fjantigt. Ett tag slangade man vissa ord också och då hette det frulle, Mello, chirre, dirr osv. Jag gjorde mitt egna ord efter den trenden och kallar min postlåda för porrelårre. Jag älskar det ordet. Smaka på det! Snuskigt men trevligt på samma gång (#mogen).
Mitt mest använda ord: Saker jag säger ofta är bland annat: jaså, säg(er) du det, jovars, kyllä. Daniel brukar skratta åt hur jag kryddar på med hela kryddkaret när jag vill poängtera något jag gillar och inte gillar också. Säger ofta att "det VÄRSTA jag vet är..." och "det BÄSTA som finns är...".
Mitt lustigaste ord: Porrelårre så klart. Säger ibland också att jag får spunk på folk. Har försökt vänja mig av med ordet damp som inte är jättebra att använda så spunk har varit ett bra ersättningsord.
Ord som väcker språkpolisen i mig: Idéen, väll, när folk blandar ihop de och dem (skriv hellre dom), förstog, dra alla över en kant (det heter KAM!!!). Och så vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)