Sofia Vähäjylkkä: Listan om att blogga

söndag 14 januari 2018

Listan om att bloggaVilka inlägg tar längst tid?

– Det varierar men thumbsinläggen brukar ta längst tid då jag oftast inte kommer på tummar upp och tummar ner på en gång utan fyller på allt eftersom. Annars är det nog inlägg med mycket kamerabilder då redigeringen kan ta rätt lång tid, samt inlägg med listor - som detta.
Vad är bäst med att blogga?

– Det bästa är att ha en plattform där jag kan skriva av mig och lägga ut mina bilder, även om jag inte fotar lika mycket som jag gjorde förut. Bloggen fungerar lite som terapi för mig samtidigt som det är en hobby där jag får utlopp för min kreativitet. Sen får jag inte glömma bort alla som läser varje dag så klart! 
Vad är sämst?

– Bloggen är verkligen en sak i mitt liv som är nästan enbart positiv. Det enda negativa jag kan komma på är att det ibland är stressigt att lägga upp inlägg. Brukar kunna komma runt det bra genom att förbereda inlägg i förhand dock så det är ingen jättegrej. Sen dyker det ibland upp puckon i kommentarsfältet men det sker också ytterst sällan.
Inlägg du är extra nöjd med?

– Går inte att säga exakt att DET HÄR är mitt bästa inlägg men några jag är lite extra nöjd med är dessa:

7 saker att inte säga till ett våldtäktsoffer
När jag var laestadian
En hemlighet som blir offentlig
Att "komma ut" som introvert
Roligaste samarbete du haft?

– Finns inget samarbete som tydligt sticker ut som roligast, men det absolut viktigaste samarbetet är med Demensförbundet. Samarbetet med dom är jag uppriktigt stolt över.
Har du någon speciell strategi eller tanke med inläggen du lägger upp?

– Jag brukar försöka blanda inläggen så gott det går så att det inte kommer upp för många liknande inlägg i rad. Något Thumbs-inlägg, något onödigt vetande, vanliga dagsuppdateringar, något dagboksutdrag osv. Sen brukar jag tänka på att blanda bilder också. Ibland mobilbilder, ibland bilder från systemkameran och ibland kollage eller något annat jag knåpar ihop efter vad jag hittar på Google. Sen försöker jag hålla mig till ett inlägg om dagen.
Vad tjänar du på bloggen?

– Det varierar verkligen stort från månad till månad men allt mellan 0-2000 kronor i månaden.

Något du är bra på?

– Så länge mitt "vanliga" liv inte är alltför stressigt så har jag bra fantasi och kan komma på inlägg som kan vara roliga och lite annorlunda. Till exempel 3 gånger då formen på maten spelar roll. Jag har mycket idéer och så fort jag kommer på något så antecknar jag det direkt i mobilen så jag inte glömmer bort det.
Något du önskar du var bättre på?

– Att ta bilder på mig själv. Och då menar jag inte mobilselfies utan riktiga systemkamerabilder. Ibland känner jag att min blogg kan kännas lite opersonlig eller lätt anonym för att jag inte syns så mycket. Jag önskar också att jag var mer bekväm med att ta helkroppsbilder och visa vad jag har på mig och sånt men det är jag tyvärr inte i nuläget. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)