Sofia Vähäjylkkä: Dagboksutdrag #9

fredag 5 januari 2018

Dagboksutdrag #9

TW - läs ej om du vet om att du mår dåligt och kan bli triggad!

Jag har velat fram och tillbaka om jag ska publicera det här inlägget eller inte. Om det är att gå över gränsen. Är det det? Berätta gärna det för mig isåfall.

Tårarna har runnit i floder ur mina ögon under tiden jag skrivit detta. Jag dras tillbaka till då, den kvällen jag skrev det här. Jag minns att jag tänkte att jag nog snart skulle dö. Och jag fick panik över att kanske lämna livet utan att ha berättat allt jag ville berätta. Min familj fick lov att veta att jag verkligen älskade dom. Jag vågade inte säga det så jag skrev det istället. För om jag dog skulle de nog hitta mina dagböcker och läsa det här.


--
27 oktober 2010

"Jag vet inte vad det är för fel på mig. Jag älskar min familj så mycket. Det känns som att dom måste få veta det snart. Innan jag dör eller nåt. Det känns på nåt sätt som att jag måste ta farväl av dom. Ifall nåt skulle hända och det skulle bli ogjort. Så jag skriver det. Tills vidare.

Mamma: (...). Jag skulle inte vilja ha nån annan mamma i hela världen än dig.

Pappa: Jag har alltid känt mig som pappas flicka. Din flicka. Kanske för att jag speglar mycket av mig själv i dig. (...). Folk kan göra så mycket med en utan att man kan göra nåt åt det. Och jag vet att du aldrig skulle tillåta att någon skulle göra mig illa.

Och till mina underbara syskon som vet att jag kan vara arg, sur, dryg, alldeles för glad... ja, allt. Jag vill säga förlåt om jag gjort nån illa, för jag vet hur det känns. Jag skulle aldrig såra er med mening. Jag älskar er alla. Jag vet inte hur tusan jag ska orka förlora någon av er eller mamma och pappa. Jag vet inte hur jag ska kunna vara stark, inte hur jag ska orka eller hitta nåt som kan kallas lycka igen. En gnista till livet. Men jag älskar er mer än allt annat i hela världen. Jag hoppas att ni förstår det. Vi växer alla upp och försöker hitta oss själva.

I den här boken har ni mig. Här har ni alltid mig. Men jag hoppas att jag kommer kunna vara hos och med er så länge jag kan.

Vår familj är stark."

1 kommentar:

  1. Jag tycker att det var ett väldigt fin inlägg. Jag tycker det var bra att du la ut den. Hoppas du inte ångrar dig att du lade ut den.

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)