Sofia Vähäjylkkä: Dagboksutdrag #10

fredag 12 januari 2018

Dagboksutdrag #10


--
8 november 2010

"Har varit i skolan idag. Första dagen efter höstlovet. Allt är bara så drygt just nu. Har ångest över allt och inget. Pratade med A-C på BUP idag också. Skar ju mig igår för att jag hade sån fruktansvärd ångest. Och idag fick jag ännu mer ångest bara för att jag gjorde det. Blev riktigt besviken på mig själv som gjorde så. Jag vill inte bli den tjejen, hon som skär sig varje dag. Jag vägrar bli som hon igen.

Till råga på allt vill mamma att jag ska med på kärringgympan idag. Jag vill, men jag är rädd att hon eller nån annan ska se min överarm. Det är det minsta jag vill just nu.

(...).

Jag borde fokusera på andra saker än X. Han bor typ 5310348 mil härifrån, vad kan jag göra liksom? Ingenting. Så varför lägga en massa energi på nåt när jag vet att jag varken kan prata med honom eller träffa honom och se hur jag känner?
Jag vet att jag innerst inne kokar av ilska över vad han gjorde mot mig, men jag gömmer det för mig själv också. Ilska är en väldigt stark och tung känsla att bära inom sig. Den tär. Och jag måste släppa ut den men släpper jag ut den så följer ångesten med. Och jag är värd bättre än att sitta hemma och dö av ångest. Värd bättre än skärsår.

A-C sa att hon såg hur jag liksom "klarnade till" när hon pratade om ilskan. Det kändes bra att höra. Sen var hon så rolig när hon sa att jag inte behövde låtsas vara glad inför X när jag innerst inne är arg.(...)

"Vem är du? Vad vill du mig? Vad vill du ha av mig ditt jävla kryp?" sa hon att jag skulle säga. Gud vad jag skrattade då. Jag skulle givetvis inte säga så, inte det sista iallafall, men jag fick tänka så och släppa ut det jag verkligen menar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)