Sofia Vähäjylkkä: Mitt musikår 2017

onsdag 20 december 2017

Mitt musikår 2017

Fick inspiration av Egoina till detta inlägg då hon sammanfattat sitt musikår via Spotify. Det funkar tyvärr bara om du har Spotify Premium, men är du sugen på att se din egen sammanfattning så kan du göra det här.


Mitt musikintresse har verkligen svalnat de senaste åren. Jag ser mer värde i att se på Youtubevideos eller att lyssna på poddar då det känns som att det utökar min kunskapsbank på ett annat sätt. Musik har mest använts under och inför fest, och en hel del i bilen sen jag fick körkort. Körkortet fick jag 10 oktober så det är knappt två månader som jag lyssnat på musik i bilen. Blev iallafall väldigt förvånad över hur hög siffra det var på mitt musiklyssnande, trodde att det skulle vara mycket mindre! Att Emil Assergårds porträtt dyker upp var dock väldigt väntat då jag lyssnat sönder hans låtar från i våras till i höst.


När jag såg dessa bilder och denna fråga var det inte svårt alls att veta vilken artist jag lyssnat mest på. Det har varit ett svenskt musikår för min del och Panda Da Panda var ett självklart svar. Hela sommaren var en Panda Da Panda-sommar.


Något annat jag inte är förvånad över är att jag är duktig på att swipa bort låtar. Jag lyssnar sönder ett femtal låtar åt gången och kan sitta och byta låt i evigheter för att ingenting duger. Lite som när man köper lösgodis - det finns alltid vissa sorter i påsen som man undviker till sist trots att man själv lagt dom där från första början, haha.


Sammanfattning: jag lyssnar på mer musik än jag tror, men resultatet över vilka låtar och artister jag lyssnat mest på förvånar mig inte alls. Det har varit ett svenskt musikår med väldigt utstickande artister som går utanför ramarna. Inga djupa seriösa ballader direkt när jag lyssnar på låtar med titlar som "Strippan" och "Brug for di".

Tack Spotify för detta år. Ska bli spännande att se om det blir en förändring nästa år! Eftersom jag är allätare när det gäller musik så vore det inte helt osannolikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)