Sofia Vähäjylkkä: Rescue my kärringnerv

torsdag 23 november 2017

Rescue my kärringnerv


Hur mår du just nu?

– Har satans ont i armbågarna. Kvällarna är värst. Funderar på om det är karpaltunnelsyndrom jag har eller om det är ulnarisnerven (kärringnerven) som kommit i kläm. Oavsett så börjar det bli outhärdligt. 
Planer idag?
– Nu har hela dagen gått redan men planerna var att träffa min brukare och sen hem till Mockfjärd och få håret klippt av syrran. Båda är gjort så nu sitter jag med mamma och pappa i soffan och ser på tv/surfar. 
Vad gjorde du idag exakt för ett år sedan?
– Jag vet faktiskt inte, men eftersom det är brorsans födelsedag idag (grattis Anton!) så antar jag att vi firade med tårta.
Nuvarande klädberoende?
– Huvtröjor och mina uggs. Fryser typ ständigt den här årstiden så det finns inga andra alternativ om man inte vill dö av köldskador (inte alls dramatisk).

Nuvarande matberoende?– Är inne i en period där jag inte är särskilt sugen på mat över huvud taget faktiskt. Måste nästan svara Smash här fast det inte är någon mat, haha. Älskar Smash. Smash är livet.


Ett jobb du aldrig skulle kunna ha?

– Kirurg. Tycker det är extremt äckligt att se när folk skär i människor och allt blod och alla tarmar och organ som kikar fram. Stort cred till er som jobbar med sånt alltså! Hade aldrig klarat av det. Och att få lov att genomgå en operation själv är bland mina största mardrömmar.
Vad önskar du att du gjorde mer?
– Rörde på mig. Har inte hittat något som tillfredsställer mig riktigt. Promenader är härliga emellanåt men är som sagt så frusen av mig att jag knappt vill gå ut så här års. Ska fila på den.
Vad önskar du att du gjorde mindre?
– Stressade. Min stress är bra många gånger då den gör mig effektiv men jag blir ofta så låst i det jag vill ha klart att allt runtomkring blir eftersatt. Jag borde bli bättre på att ta det lugnt och inse att det är okej att inte stressa klart allt jämt.
Ge ett tips som känns aktuellt just nu?
– Ljusa upp ditt hem! Den här årstiden behöver vi all ljus vi kan få, om inte från solen så från lampor och stearinljus. Köp en ljusslinga och gör det till en vana att tända ljus på kvällarna/morgonen. Det gör det hela lite trevligare och mörkret känns inte lika deppigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)