Sofia Vähäjylkkä: Karpaltunnelsyndrom?

onsdag 22 november 2017

Karpaltunnelsyndrom?

Precis hemkommen efter fältseminariet i skolan där jag och en del av klassen skulle presentera lite om vad vi gör på vår praktik. Var väldigt intressant att höra vad alla gjort och vad vi stött på för etiska dilemman. Det var lite temat med seminariet. Tyckte det gick rätt bra, finns mycket intressant inom socionomyrket. Men jag är fortsatt inne på kurator och kommer rätt säkert hålla fast vid det hela vägen ut.

Nu kräksnöar det ute och jag har huttrat mig hem. Mina händer har gått loco ända sen i lördags och det blir värre när det är så kallt ute. Har haft ont i fem dagar nu men gårdagen var nog värst. Ena handen brann (!) och var jättesvullen medan den andra var iskall och stel. 
Ringde vårdcentralen i måndags och de misstänkte karpaltunnelsyndrom, mycket också för att jag känner igen symtomen sen 2013 när jag hade det första gången. Är himla glad att jag har mina handledsskenor kvar så jag slipper betala massa "onödiga" pengar på ett par nya. Fick rådet att sova med dom i en vecka och se om det blir bättre men jag har inte märkt av några jätteförändringar än. Det kan även vara ulnarisnerven som kommit i kläm då smärtan emellanåt strålar upp i armbågarna och ibland även upp i axlarna. Finmotoriken är helt psych, fingertopparna pulserar emellanåt och jag är extremt stel och fumlig i båda händerna. Antar att det är detta det syftas på när det sägs att vi har ledproblem i släkten :-(


Bad Daniel ta en bild på mina händer igårkväll när den värsta smärtan satt i höger hand. Smärtan växlar lite hela tiden mellan att vara värre på ena eller andra handen. Är lite krångligt att båda händerna är drabbade samtidigt. Man blir lite lätt handikappad. Positivt är iallafall att man blir extremt tacksam av att ha fungerande händer när det väl går över, vilket jag hoppas det gör snart.

Men men! Det var den handhistorien. Nu ska Tossesaurus Rex fila lite mer på fältuppgiften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)