Sofia Vähäjylkkä: Dagboksutdrag #5

måndag 20 november 2017

Dagboksutdrag #5

 

--
27 augusti 2010

"Var till BUP idag. Kändes bra faktiskt. Det gav mycket. Jag kom på att det faktiskt är väldigt mycket mer än jag trodde som är orsaken till att jag mår som jag mår. Jag har känt mig som en svikare när jag gick ur laestadianförsamlingen, (...) jag har blivit sviken av killar gång på gång. Först X, sen Y och Z. Jag har blivit sviken om och om igen av den jag trodde var min bästa vän, jag förlorade L osv.

Hon (A-C) fick mig att inse mycket idag. Skillnaden på en riktig vän och en oäkta. Det fick mig att inse att E är den dåliga varianten. Hon super istället för att fira sin bäst väns födelsedag. Inte ens på min dag kan hon offra fest. Då undrar man ju.
A-C tyckte också att det var dumt. Hon sa att en vän är en sån som kan ta åt sig kritik. (...). Låter så bra när hon förklarar. Sen tyckte hon att det var bra att jag vågade säga till vad jag känner är fel. Problemet är att jag måste kunna visa det för andra med. För V ska jag berätta att jag verkligen blir skitledsen när hon alltid hackar på mig osv. Jag ska visa vem jag ÄR för folk.

Sen trodde hon att jag hade fått en väldigt god bild av hur världen ser ut genom laestadianismen. Där blir man accepterad. Där är alla snälla mot alla. Typ.
Det kan ju ändras rätt drastiskt så fort man kommer in i en omgivning där folk inte är troende. När jag var med (troende) fick jag en bild av världen. Och världen är inte så..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)