Sofia Vähäjylkkä: Thumbs #13

torsdag 5 oktober 2017

Thumbs #131. Senapsgult
Jag har alltid varit lite halvt tveksam mot senapsgult men denna höst är jag med på tåget. Är riktigt sugen på att köpa en oversizad stickad tröja i senapsgult att ha i höst. Brukar vanligtvis vara feg med färger men den här har surrat runt i hjärnan länge nu faktiskt vilket tyder på att jag faktiskt är redo att gå utanför min comfortzone. Vet ni var den tröjan finns så får ni mer än gärna tipsa mig!


2. Carolina Gynning
Jag älskar modern konst, vet inte om Gynning räknas till modern dock? Vi säger så. Oavsett så älskar jag hennes konst och skulle mer än gärna äga fler saker av henne. Har i nuläget två mindre vinglas, ett större (kan inte skillnad på vinglas och vinglas okej) och en karaff. Det finns en bricka jag har suktat efter länge då den står i ett skyltfönster här i Falun och ropar på mig varje gång jag går förbi men det ultimata hade ju varit att äga en tavla. Blir jag rik någongång så kommer jag ha en.


3. JacQuots vita choklad med crisp
Känns som att jag har choklad med i varje Thumbsinlägg, haha. Men då vet ni hur mycket jag älskar det. Godbiten nedan är dyr i vanlig butik men finns billigare på Dollarstore där jag köpte den för första gången, vilket jag inte ångrar en sekund. Vit choklad i sig självt kan ofta bli mastigt och lite "för mycket" men den här kan man föräta sig på. Crispet är så ljuvligt att jag smäller av - och dessutom är den laktosfri! Perfekt för den som är laktosintolerant eller har känslig mage som jag har. KÖP! Det är en order.

1. Mom-jeans
Dessa halvslappa jeans med fickor ovanför (!) röven. Jag förknippar det verkligen med morsor förr i tiden, typ när jag själv var barn och jag kan inte, hur jag än vrider och vänder på det, tycka att detta är snyggt. Jag är extremt kräsen på att bakfickorna på jeans ska vara perfekta. Det vill säga inte för långt isär och inte för långt ner eller upp på skinkorna. Det här blir helfel.2. Töjningar
Jag har aldrig förstått grejen med att töja öronen eller någon annan kroppsdel. För det första är det väldigt icke-snyggt och för det andra: tänk så ångrar man sig? Så har man två dinglande skinnbitar där som kräver en hel massa jobb för att bli normala igen. Alla gör ju självklart som man vill men jag har aldrig tyckt att det här är snyggt och kommer förmodligen inte göra i framtiden heller. Ju större uttöjt desto värre, men fulast är dom där plastspiralerna.3. Gardinluggen
Jag har aldrig gillat en sån här typ av halvlugg. Antingen har man en lugg eller så har man det inte. Det här mellantinget blir bara fel. I de allra flesta fall skulle jag vilja säga. Ju kortare desto fulare.

4 kommentarer:

 1. Om man ångra sina töjningar är det bara att sy ihop dom, så det är chill ;) Upp till 10mm så brukar hålen dra ihop sig av sig själv (heja människokroppen!) men väljer man stora töjningar så kan man även få dela på själva snibben, skära bort den överflödiga huden & sen sy ihop. Brukar bli fina resultat. :)
  Jag har 12mm nu men vill egentligen ha större.. tänk vilken tur att smaken är som baken! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet att det går att sy ihop men tänker att det är en bökig och smärtsam process. Toppen att du är nöjd med dina töjningar, oavsett vad nån annan tycker så ska man ju utgå från sig själv! :)

   Radera
 2. Älskar Gynnings konst! :)

  SvaraRadera
 3. Så roligt inlägg att läsa<3

  SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)