Sofia Vähäjylkkä: The non-positive list

lördag 14 oktober 2017

The non-positive list


Mest obehagliga jag vet: När folk drar gaffeln mot tallriken, mos, folk som raggar på en på ett sliskigt sätt (ni vet synar en uppifrån och ner på ett sätt som får en att känna sig objektifierad), att ha kladdiga händer men inte tillgång till att tvätta sig, känslan av fett hår, kulmen innan en panikångestattack sätter igång. Skulle nog kunna fortsätta bra länge till, haha. 
Absolut inte min killtyp: Självgoda killar med backslick/håret bakom öronen a la gamla Jeppe i Paradise Hotel, killar som spelar på att de har snygga kroppar och tror att man blir störtförälskad pga det (finns många tjejer som faller för det men det har aldrig intresserat mig).
Äckligaste mat jag vet: Mos. Är och kommer alltid att vara det äckligaste jag vet.
Sämsta bok jag läst: Minns inte vad den heter mer än att alla bloggtjejer för några år sen tyckte den var fantastisk. Den var som riktigt dålig poesi hela boken igenom, så läste inte klart den.
Blir arg på: Folk som drar alla över en kam, råfeminister, teknik som strular, frasen "det är bara män som våldtar", tv-program som utnyttjar folk som har det svårt för att dra till sig tittare och vissa som till och med aktivt försöker få tv-tittarna att skratta åt dom. Bland annat.
Något som får mig att byta radiokanal: När den som pratar eller intervjuas försöker pracka på en sin åsikt om t.ex. politik eller religion. Skärp er.
Sist jag ville ta till knytnävarna: Jag är verkligen ingen person som tar till våld eller vill ta till våld när jag är arg men det har faktiskt hänt en gång i mitt liv att jag känt att jag skulle kunna smälla på en person om jag såg henne. Det var strax efter jag fick veta att hon som i flera år varit min "bästa vän" hade gått och legat med han som våldtog mig. Den ilskan och det sveket är det största jag varit med om, och förmodligen kommer att vara med om. Minns att jag inte visste om jag skulle kunna hejda mig om jag såg den personen eller om hon skulle få för sig att prata med mig. Det hände inget som tur var och ilskan avtog med tiden.
Fulaste plagg jag vet: Manchesterbyxor står nog högst i topp just nu.
Äckligaste drycken: Mjöd är nog det värsta jag kan komma på. Och viss sorts alkohol men har inte lagt namnet på dom på minnet då jag ändå aldrig skulle få för mig att vilja köpa det.
Det skriker jag när jag blir arg: Kvinnliga och manliga könsord (inte vackert jag vet), och ofta egenkomponerade saker som dyker upp i skallen av sig självt. Eller en blandning av de båda.

1 kommentar:

  1. Så roligt att läsa, haha den killtypen håller verkligen med dig!!

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)