Sofia Vähäjylkkä: Det dummaste jag gjort (och gör)

torsdag 19 oktober 2017

Det dummaste jag gjort (och gör)


Tar nattmedicin med energidryck. Ja, det är sant och jag gör det nästan varje kväll. Varför? För att energidryck är livets godaste dryck och jag har dålig karaktär. Det här är verkligen idioti men jag fortsätter att göra det dag efter dag, haha.

Trott att värktabletter och tandkräm innehåller massa kalorier. Detta var när jag var som sjukast i anorexi och såg viktfällor precis överallt. Trodde nästan maniskt att allt jag åt och drack skulle förvandla mig till en flodhäst. Idag ser jag verkligen hur sjuk både min kropp och själ var när jag på riktigt vissa dagar fick ångest om jag behövde ta en tablett mot huvudvärk eller när jag övervägde om det verkligen var värt att borsta tänderna eller inte.

Gått på att jag skulle få sprillans nya Nike-skor för 15 spänn. Det här är precis vad jag menar med att jag är blåögd och lättlurad! Ni vet alla fejkannonser som dyker upp på Facebook titt som tätt? Japp, jag var övertygad om att jag skulle få ett par skor för 15 kronor (!) om jag var med och gjorde en enkätundersökning. Jag fyllde nöjt i enkäten och när jag sen frågade mamma om jag kunde få låna hennes kort för att betala för skorna (på den tiden jag hade ungdomskort som inte gick att handla på nätet med) så fick jag ett "nej det får du ABSOLUT INTE" till svar. Jag förstod inte alls varför tills jag fick det förklarat för mig. Det förde något gott med sig iallafall för nu för tiden är jag väldigt skeptisk till nya nätbutiker, haha.

Trott i flera år att Moderaternas slogan är "arbete ger frihet". Hahaha, JA, det är sant! Minns inte exakt men det var något med en händelse för flera år sedan där en konsult gjort banderoller för Moderaterna och skrivit dit den frasen utan att checka att det var lugnt å partiets sida. Frasen är ju ursprungligen från nazismen och Hitler (arbeit macht frei) men jag har på riktigt trott i flera år att det är sant att Moderaterna har det som slogan och skrattat och tyckt att det var puckat. Som sagt - lättlurad, haha.

4 kommentarer:

 1. Haha! Jag trodde att jag skulle bli tjock om jag använde hudkräm när jag var ätstörd..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, helt sjukt när man tänker på det i efterhand x) Men samtidigt sorgligt också!

   Radera
 2. Så roligt att få läsa, men så tråkigt att du gick på den annonsen :(

  SvaraRadera
 3. Hemskt att man kan tro att man blir fet av tandkräm.
  Vet själv att jag knappt drack vatten, när jag var som värst. Och det var säkerligen därför jag började flagnade på magen också, som annars inte brukar vara torr... :S

  SV: Ja, Lexus verkar mycket bättre nu! :)

  SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)