Sofia Vähäjylkkä: Thumbs #12

söndag 3 september 2017

Thumbs #12

Har insett att jag har väldigt starka åsikter vad gäller gott och mindre gott i kategorin mat, så därför får detta Thumbs-inlägg gå i just det temat. Berätta gärna vad ni har för favoriter och ickefavoriter gällande mat i kommentarerna :-)1. Reese's
Det var faktiskt Daniel som introducerade mig för Reese's peanut butter cups, vilket han kanske inte borde ha gjort med tanke på hur ofta jag kommer hem med såna nu, haha. Jag har den senaste tiden varit besatt av choklad med salt och dessa ger verkligen både och. Bland det godaste jag vet just nu även om det inte jättesnällt mot plånboken. Mums. Kan föräta mig på detta.2. Citronsorbet från Sia
Syrran brukar skratta åt mig när jag med jämna mellanrum är sugen på nåt "fräscht". Med fräscht menar jag fruktigt, vitaminigt. Den här glassen provade jag på nyligen och den var hur god som helst! Så är du sugen på något fräscht men ändå väldigt sött så rekommenderar jag den här glassen.


3. Tairyo
Det tråkiga med den här punkten är att Tairyo bara finns här i Falun (vad jag vet om iallafall). Det här är det godaste sushistället jag provat. Så har ni vägarna förbi Falun och gillar sushi så är den här restaurangen given. Lovar att ni inte kommer att ångra er. Bilden nedan är från senaste besöket. Ni ser ju bara på upplägget vilken klass det är!

1. Tacokrydda
Jag och min mamma är precis likadana gällande den här punkten. Varken hon eller jag gillar tacokrydda/spiskummin och när vi säger att vi inte är jätteförtjusta i tacos så kan det bli något av ett ramaskri, haha. Jag kör helst på Fajitakryddan om jag måste, men tacokrydda? Nej, det klarar jag mig fint utan typ resten av mitt liv om det vore så.2. Pannacotta
Hade beställt hem trerätters en nyårsafton där vi fick pannacotta till efterrätt. Min ena syster påpekade hur likt det var mannagrynsgröt och jag är beredd att hålla med. Det smakar i princip exakt likadant! Och då har jag aldrig gillat gröt, oavsett vilken form den kommer i. Pannacotta går absolut att äta men jag skulle aldrig själv välja det framför andra efterrätter.3. Sötpotatis
Hypen har inte avstannat än och kommer antagligen inte göra på ett tag. Jag har ätit helt okej sötpotatispommes någon enstaka gång men jag kan inte låta bli att tänka att det är en sorglig version eller ett sorgligt komplement på morötter.

2 kommentarer:

 1. Haha! Tre saker som jag älskar, tacos, pannacotta och sötpotatis! :D

  SvaraRadera
 2. Jag tycker väldigt blandat om dina matåsikter/smak X)
  Skulle kunna kommentera varje sak, men när det kommer till tacokrydda. Så älskar jag tacos, men tycker ofta att det för salt. Gillar då att blanda ut med mer Cayenne och sötning som tomatsås tex...

  SV: Ja! Vi kan ju byta hår ;)
  Nejdå, men hade gärna vilja ha blondare hår. Får se om man vågar ta en "helvetesblondering" i håret så småningom. Men rädd, för vill inte bli av med hårlängden heller! X)

  SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)