Sofia Vähäjylkkä: Saker jag tänkt på den senaste tiden

söndag 10 september 2017

Saker jag tänkt på den senaste tiden* Gott och Blandat borde finnas med enbart fruktgodisarna. Sötlakritsen har jag lärt mig att tycka om lika mycket som "alla andra" gör (förstod inte alls hypen förut) och även om jag gillar saltlakrits så är saltlakritsen i Gott och Blandat ingen jättehit. Jag vill ha fruktgodisarna. Bara.

* Inser inte alla extremt positiva människor på sociala medier att deras flöden kan få motsatt effekt? Inspiration och positiva quotes i all ära men blir man tvångsmatad med det blir man snarare att må dåligt än bra, vilket jag inte tror är syftet.

* Jag är glad att jag är född när jag är född. Samhället matar på med högre och högre krav hela tiden vad gäller t.ex skola, ideal och press från sociala medier. Sorry, men vi bäddar verkligen för utbrändhet och psykisk ohälsa och vi håller på att ta det till en omänsklig nivå. Ju senare du är född desto mer tycker jag synd om dig. Det är orättvist. Förbaskade prestationssamhälle.

* Hon må vara inne och ute lika ofta som man byter underkläder men Britney will always be Britney. Går inte att inte tycka om, och påstår man sig inte göra det så gör man det allt som oftast i smyg.

* Ju närmare jag har till skolan desto fulare är jag när jag kommer dit. När jag bodde i Mockfjärd var det jätteviktigt att sminka mig och vara "fin" i skolan. Idag ser jag oftast ut som något katten släpat in (hahaha, "katten" - kallar alltid Daniel för katten).

2 kommentarer:

 1. Jag blir allmänt deprimerad utav det som du nämner på punkt 2.
  Och det är just pga hur samhället är (mestadels av internet och andra medier)som jag t.ex. är rädd för att skaffa barn. Förr var man MEST rädd för att hemska saker skulle hända barnet i självaste skolan. Men nu är det mycket mera UTBRETT med Facebook och andra sociala medier, som följer efter barnet titt som tätt... dygnet runt.
  Men det är också just det som jag HATÄSLKAR med internet. Just för att det är så lättillgängligt, vilket väldigt bra och dåligt på en och samma gång...


  Mmm.. och när jag var liten, så var jag besatt utav Britneys ögonbryn! haha

  SvaraRadera
 2. Jag är också glad över att jag är född när jag är född. Ryser av tanken att gå igenom högstadiet och gymnasiet dessa tider!

  SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)