Sofia Vähäjylkkä: Den stora matresan

måndag 28 augusti 2017

Den stora matresan

The day of skolstart idag och jag ligger hemma och är sjuk. Så jäkla typiskt! Särskilt när det är en kurs jag verkligen vill hänga med i då jag tycker juridik är ganska svårt. Försökte verkligen hämta energi och knalla till skolan flera gånger om, men den lilla energi jag lyckades samla ihop gick till att ta sig till toaletten och sen tillbaka till sängen igen. Hoppas verkligen att det vänder snart så jag inte blir att halka efter det första jag gör.

Detta var egentligen inte vad detta inlägg skulle handla om utan jag tänkte sammanfatta Stockholmsresan. Förutom att jag haft en dipp i måendet så har helgen varit toppen! Dock inser jag nu att jag i princip enbart tagit kort på allt vi ätit, haha. Så det här blir en Stockholmsammanfattning med tema mat...


Kom till hotellet i fredags, på min 24-årsdag. Bodde på Hotell Norrtull vid Odenplan och jag gillade verkligen stället. Det var riktigt fint.


Hade man inte varit så stressad att hinna med så mycket som möjligt hade jag gärna legat här lite extra länge. Sömntuta som man är.


Första matstoppet blev en fredagslunch på Flippin Burgers. Daniel är ju hamburgerfantast och jag har via honom fastnat för hamburgare jag med. Helt ärligt så har jag faktiskt inte smakat godare hamburgare än Daniels egna, så eftersom detta stället var extremt hypat så blev man lite halvbesviken. Gott, men inte riktigt värd hypen.


Vi mötte upp Pontus och Ida som vi umgicks med till sent på kvällen. Alla var olika hungriga så vi stannade typ på en miljon olika restauranger (kändes det som) och åt, haha. Här tog jag en fika på ett café jag inte minns namnet på medan andra åt mat.


En stor stark för tjugonio kronor lockade oss till ett sushihak som inte såg jättemycket ut för världen. Daniel åt en sushimåltid som serverades med torris. Så häftigt! Helt klart värt att besöka småställen och inte bara sånt man hört ska vara bra. Så här i efterhand ångrar man lite att man inte åt själv.


Gick in i lite roliga butiker efter vägen, då vi hade bestämt oss att gå på standup på Norra Brunn på kvällen. Den här butiken sålde väldigt trovärdiga väktar/polis/militär-kläder och här hade vi väldigt kul.


Den här måltiden blev verkligen en hit! Åt en Twisted Mac & Cheese på Hard Rock Café och blev så kär i den måltiden att jag åt den även kvällen efter, fast tillsammans med Piini (syster) och Samuel istället (lär så klart passa på att träffa dom när man väl är i Stockholm).
Den här fredagkvällen avslutade vi dock med standup på Norra Brunn - jag, Daniel, Pontus och Ida. Var extremt roligt faktiskt! Och jag är en tönt som blir starstrucked av vem som helst som är det minsta känd så jag var i extas, haha. Såg bland annat Messiah Hallberg, Carl Stanley, Henrik Schyffert, Johan Glans, Magnus Betnér och en hel hög fler.


På lördagen vände vädret till topp och jag och Daniel gick upp för att gå på Gröna Lund direkt efter frukost.


Första gången jag sett Daniel riktigt rädd var i kön till första karusellen. Valde att tvinga upp honom i Fritt Fall och nu i efterhand har han sagt att han aldrig mer ska åka den, haha. Var typ lika roligt att åka själv som att skratta åt att han var rädd! Tyvärr var Ikaros avstängd och min favorit Insane hade omänskligt lång kötid så det blev ingen tur i någon av dom.

 

Hann med en del andra åk iallafall, plus ett besök i spökhuset. Jag hade faktiskt aldrig gått i spökhus förut så det var typ enda "attraktionen" jag var mer rädd i än Daniel.


Och något av det bästa - jag vann på chokladhjulet!!! Har haft det som en punkt på min bucket list i hur många år som helst så jag var extremt nöjd, hehe.


Igår kväll kom vi hem till Falun. Mamma, pappa, Jolle och Oliver plockade upp oss och vi drog in till stan för att äta en sen födelsedagsmiddag. Hade planerat ett besök på Tairyo (Faluns bästa sushiställe) men ingen av oss hade ens tänkt tanken att de kanske hade stängt på söndagar, haha. Sån tabbe. Blev istället middag på Basta! vilket var supergott. Åt en prosciuttopizza som smakade yummie, åkte sen hem, fick öppna lite presenter och sen avslutade vi helgen.

Tack alla fina människor som förgyllt helgen! Nästa gång ska jag fokusera på att ta mer bilder på er än på allt jag äter, haha. ♥

3 kommentarer:

 1. Ser ut som om ni har haft en härlig vistelse i stockholm! :)
  Men trist att vara sjuk första skoldagen :/

  SvaraRadera
 2. Såg så mysigt ut! Hoppas att energin kommer tillbaka snart<3

  SvaraRadera
 3. Ser ut som du hade det fint, fast att du var sjuk i början ändå :)
  Annars så blev jag lite frustrerad nu utav Maraboubilden. För är så förbannat sugen på chokald just nu! haha
  Och grattis i efterskott :)

  SV: Gillar också min hårlängd, men jag önskar att jag hade din hårfärg X)

  SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)