Sofia Vähäjylkkä: Utdrag ur journaler #28

måndag 10 juli 2017

Utdrag ur journaler #28


--
9 januari 2012 kl 08:30 - BESÖK BUP Borlänge på AVD 60 Falun

"Sofia mår dåligt. Hon har varit hemma över helgen. Föräldrarna var fortsatt bortresta. Hennes äldsta syster och två yngre syskon var hemma med henne. Sofia hetsåt och kräktes hela helgen. Tidigare har ingen i familjen uppdagat när hon gjort så men nu upptäckte hennes storasyster vad som pågick inne på toaletten. (...). Sofia delger dubbla känslor för det som hände, dels hade hon ingen aning om att syskonen är oroliga för henne och vill att hon ska bli frisk, dels känner hon skuld till att vara dem till last. Under samtalet framkommer att Sofia mått sämre den senaste veckan. Att hon haft upprepade suicidtankar och en del planer. Jag delger Sofia att detta måste personalen på avdelningen informeras om och Sofia ger sitt samtycke till det. (...).
Vi talar vidare om vikten av att känna istället för att tänka och att de känslor hon har aldrig kan vara fel. Att det är viktigt att det hon känner får räknas och göras gällande. Om så inte sker ökas Sofias ångest och suicidtankar tar ny fart. Jag berättar för Sofia att hon fått en individualtid och en tid till grupp för bildterapi på ABC-kliniken. Vi talar om bildterapin och Sofia blir sugen på att måla och teckna. Säger att hon tycker om det men inte gjort det på länge. Vi skiljs åt och jag meddelar personalen att Sofia uttryckt suicidtankar och planer."

Riskbedömning: "Risk för suicid. Risk för självskada. Risk för att hennes störda ätbeteende ger henne allvarliga men."

Bedömning: "Sofia är öppen och ärlig. Något flyktig i kontakten, något jag inte känner igen sedan tidigare. Är till en början lite osammanhängande när hon återger vad som hänt hemma under helgen. Ser mycket sliten och tärd ut. Verkar ha minskat i vikt ytterligare. Uppger att hon sover bra och vill vara kvar på avdelningen fortsatt. Vill inte till ABC-kliniken, stannar hellre på avdelningen. Uttalar tydliga tankar och planer på suicid (...)."

Diagnos:
F322 Svår depressiv episod utan psykotiska symtom
F500 Anorexia nervosa
F431 Posttraumatiskt stressyndrom
Z638 Andra specificerade problem som har samband med den primära stödgruppen

2 kommentarer:

  1. gud vad du är modig som skriver om detta! <3

    SvaraRadera
  2. OK, nu har jag läst din blogg sporadiskt i kanske två veckor och är allt annat än insatt men... att du tagit dig igenom det här. Så otroligt imponerande. Du är helt fantastisk!

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)