Sofia Vähäjylkkä: Thumbs #11

onsdag 26 juli 2017

Thumbs #111. Polly Kick
Något av det bästa jag vet i godisväg är Polly och det har säkert varit en favorit i minst ett år vid detta laget. Älskar framför allt den röda påsen med mjölkchoklad (arraken i är wonderbaaar), den med Ahlgrens Bilar och den med salta puffar. Daniels pappa introducerade mig dock för Kick-påsen tidigare i vår och jag har fastnat totalt. Bästa blandningen av lakrits, den vanliga klassiska mjölkchokladen och hallon. Jag inser att jag måste börja prova fler Polly i specialsmaker, har säkert missat hur mycket som helst!2. Panda Da Panda
Jag har alltid älskat artister som har röster eller accenter som sticker ut ur mängden och då kan jag ju inte annat än att älska Panda Da Panda! Så himla skön och egen. Är i princip endast honom jag lyssnar på just nu och det är inte ofta alls som jag fastnar för många låtar hos en artist. Bäst.


3. Dokumentären "30 liv i veckan"
Hittade en dokumentär i tre delar på SVT i måndags som handlar om självmord, den vanligaste dödsorsaken bland unga och som det knappt yppas ett ord om. Det är helt sjukt att det är så 2017, att så viktiga ämnen fortfarande kan vara så tabubelagda. I serien möter man personer som själva varit självmordsbenägna men också personer som har närstående som försökt eller också lyckats att ta sitt liv. Har hittills bara sett första delen men känner att jag kan rekommendera den redan. "30 liv i veckan" heter den och precis som titeln säger så är det 30 (!) människor i veckan som tar livet av sig och 1600 personer på ett år. Det är skandal att det inte pratas mer om det och att man inte arbetar mer med att förebygga det. Jämför man med dödsolyckor i trafiken så är det runt 300 personer som dör varje år så det är en dramatisk skillnad.

Serien leds av Sofia Helin och Anne Lundberg.1. Genomskinliga kläder
Jag har på senaste tiden fastnat mer för ljusare kläder. Oftast klär jag mig i svart, grått och marinblått men har varit på jakt efter ljusare kläder ett tag nu. Problemet är att i princip alla ljusa kläder är genomskinliga, i synnerhet vita. Vad är det för påhitt? Så störande. Det borde inte vara så svårt att fixa tycker man. Värst är ändå typ träningstights som är svarta men ändå är genomskinliga. Hur tänker man där?


2. Zara Larsson
Jag medger att Zara är både snygg och galet duktig i hennes artisteri men hennes feministsnack har för längesen gått över alla gränser. Det här är i mina ögon ansiktet utåt för råfeminismen, att dra alla män över en kam på ett väldigt osmakligt sätt. Ett praktexempel på en som vill sänka mäns status och höja kvinnors så de är jämlika. Jag har alltid undrat varför man inte bara börjar behandla båda könen likadant, istället för att jobba för att antingen sänka mäns status eller höja kvinnors. Ta med båda könen i karusellen som lika viktiga istället.3. Korsetter
Det här tar mig tillbaka cirka sju-tio år när alla gick runt med midjebälten. Idag kan jag inte fatta att man tyckte det var snyggt, lika som jag inte kan fatta korsettrenden som slagit ner nu. Ser verkligen inte det snygga i det här. Antingen blir det här ännu en trend som jag hajar när den i princip är över, eller så kommer jag aldrig förstå den. Det lutar åt det sista i nuläget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)