Sofia Vähäjylkkä: Födelsedagsmiddagen

torsdag 20 juli 2017

Födelsedagsmiddagen

Hade ett supertrevligt firande av Daniel igår. Åt trerätters på Blackstone tillsammans med hans familj som kommit upp från Värmland. Maten var jättegod, ni ser ju själva nedan hur gott det ser ut! Blir absolut att käka där fler gånger. Helst idag. Typ nu.


Jag och Daniel delade på denna charkbricka till förrätt. Brödet, ostarna, chorizomajonnäsen och två av de tre charkisarna var huuur goda som helst. Oliver äter jag inte så dom smakade jag inte ens, kronärtskockan var inget för mig och salamin smakade ett uns av lakrits av alla saker här i världen, så den var okej men inte så mycket mer. Oavsett så är den absolut värd att beställa in. Namnam.


Till varmrätt tog jag lamm och potatisgratäng. Ett tips är att inte fega och köra köttet för länge, det är som bäst när det är ganska rött. Grymt också att man får välja två såser till istället för bara en. Tog Blue Cheese och Ört- och färskostcreme. Båda jättegoda men chorizomajonnäsen från förrätten blev favoriten.


Och som avslutning blev det Sveriges mest fotograferade och filmade efterrätt - en chokladbomb med salt kolamousse, yoghurtdoppade hallon, rostade hasselnötter och en skopa hallonsorbet. Grejen med att dränka bomben i varm choklad och se bomben smälta var i princip lika rolig som att äta den. Och ja, den är precis lika god som den ser ut!

1 kommentar:

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)