Sofia Vähäjylkkä: Utdrag ur journaler #26

tisdag 13 juni 2017

Utdrag ur journaler #26


--
15 december 2011 kl 15:04 - BESÖK BUP Borlänge på AVD 60 Falun

"Sofias mående går upp och ner. Sämst mår hon om morgnarna efter att hon ätit frukost. Sofia har bett personalen att låsa till toaletten då hon ätit, då hon annars riskerar att lockas till att kräkas upp maten. Hon har fortfarande tankar på att hon är för kraftig och vill gärna gå ner mer i vikt. Är rädd för att hon ska gå upp i vikt nu när hon äter tre mål mat om dagen. Till och från har Sofia mycket mörka tankar och låg självkänsla. Hon tänker att hon inte har något berättigande i livet och att det skulle vara lika bra att dö. Sofia sover bättre än tidigare pga den sömnmedicin hon äter. Hon märker att den är stark då hon ibland behöver gå på toaletten efter att hon tagit den. Hon har då svårt att hålla balansen. Sofia tycker att det är en skön känsla. Den påminner om att vara alkoholpåverkad. Hon har ingen upplevelse att hon mår bättre av Fluoxetin som hon tar på morgonen. Sofia önskar mer hjälp av avdelningspersonalen än vad hon får. Vi talar om hur de ska kunna veta vad hon vill, hur hon känner och vad hon önskar. (...). Vi kommer överens om att jag åter hälsar på Sofia på måndag om tre dagar. Sofia kommer att få permission över fredag och lördag och åker då hem till familjen. Hon tycker att det ska bli både roligt och oroligt då hon är osäker på hur hon kommer att klara maten."

Riskbedömning: "Trots att Sofia har suicidtankar så är risken för suicid låg i och med att hon vistas inom slutenvården."

Bedömning: "Sofia är mer tillgänglig än på länge. Jag bedömer att detta beror på medicineringen som hon blev insatt på för en dryg vecka sedan. Sofia har fortsatta nedstämdhetssymptom periodiskt. Återkommer till henne i besök efter helgen som även inneburit en första helgpermission mellan fredag och lördag."

Diagnos:
F322 Svår depressiv episod utan psykotiska symtom
F500 Anorexia nervosa
F431 Posttraumatiskt stressyndrom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)