Sofia Vähäjylkkä: Utdrag ur journaler #25

måndag 5 juni 2017

Utdrag ur journaler #25


--
14 december 2011 kl 12:14 - DAGANTECKNING AVD 60 Falun

Anamnes: "Tidigare förstämningssyndrom och självskadebeteende som behandlats med terapi. Har nu inte skurit sig på flera månader. Gått på BUP sedan 2010. Efter sexuellt övergrepp våren 2011 utvecklat ätstörning. Har blivit nedstämd. Inkommer akut då hon har försämrats senaste veckorna. Minskat ännu mer i vikt. Har känt sig mer och mer deprimerad. Känner sig värdelös."

Aktuellt: "Känner sig som tidigare. Inte känt någon effekt av insatt Fluoxetin. Meningslöshet- och hopplöshetskänslor. Fortsatta problem med ångest, särskilt efter matintag. Önskar själv ha toalettdörren låst då hon känner att hon ibland efter måltid vill kräkas. Önskar permission fredag till lördag för att se hur det känns att va hemma, bor hemma hos sina föräldrar tillsammans med 4 syskon. Har 2 syskon som är utflugna. Har varit ut från avdelningen vid några tillfällen tillsammans med sin mor. Har svårt att vara själv då hon mår dåligt av detta."

Psykisk status: "Mörk under ögonen. Orienterad. God formell kontakt. Acceptabel emotionell kontakt. Något sänkt grundstämning. Ingen psykomotorisk oro. Inget öppet psykotiskt. Har dödstankar. Känner att allt är hopplöst och meningslöst, men förnekar tankar om suicid. Tidigare självskadebeteenden."

Suicidriskbedömning: Dödstankar.

Bedömning/åtgärd: "Får gå på permission på lördag till söndag. Avvaktar fortsatt effekt av Fluoxetin. Patientens terapeut kommer på besök imorgon. Har tid för att gå på ABC (Anorexi- och Bulimi Center) under nästa vecka, har varit i kontakt med ABC vid 2 tillfällen tidigare. Informeras om att insatt Fluoxetin kan ta tid innan den får effekt."

6 kommentarer:

  1. Åååh vilken super fin bild<3

    SvaraRadera
  2. Intressant läsning, men förjävligt det du varit med om!
    Hoppas det är minst flera gånger bättre idag, även om jag kan anta att du kan få diverse spöktankar än idag...


    SV: Ja, även om jag inte är någon vegan. Så gillar jag ändå att experimentera. Och tyckte det var extra intressant att testa på just kikärtspad, när jag såg att Therese Lindgren har gjort det i hennes Youtube kanal sedan en tid tillbaka. Men ja, det var gott!

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)