Sofia Vähäjylkkä: Utdrag ur journaler #23

tisdag 23 maj 2017

Utdrag ur journaler #23

Efter år av samtalsterapi kom slutligen dagen då jag blev inlagd. Jag minns att jag hade skräckbilder i huvudet när det pratades om inläggning. Jag såg framför mig hur jag skulle bli fastspänd och tvångsmatad, något som naturligtvis inte skedde. Idag är jag tacksam för att jag hamnade på avdelning 60, men mest är jag tacksam över min kontakt på BUP. Hon tog mig alltid på allvar och lät aldrig risker vara. Jag kommer alltid vara henne tacksam trots att jag nångång till och med var arg på henne.


--
7 december 2011 kl 15:38 - BUP Borlänge

"Sofia säger omedelbart att hon mår mycket dåligt. Hon tycker inte att hon har något egenvärde. Känner sig värdelös. Har tankar på att inte vilja leva, livet har ingen mening. Tänker oavbrutet på sin vikt och hur otymplig och ful hon är. Har idag noterat att hon väger xx kg, istället för xx kg som hon gjort tidigare. Säger att det beror på att hon under föregående vecka hetsätit. Under samtalet får Sofia fylla i MADRS formulär. Får 40 poäng på detta vilket indikerar depression. Konsulterar dr H som även han träffar Sofia under samtalet och ger henne diagnosen djup depression utan psykotiska inslag. Kallar på mamma och pappa och informerar dem om att remiss kommer att skrivas till akutenheten på Säters sjukhus då Sofia är för gammal för BUP:s slutenvård. Skriver remiss till Säters akutenhet vilket undertecknas av mig och dr H. Föräldrarna ombeds ta Sofia till akutenheten för vidare bedömning och ställningstagande till slutenvård."

Riskbedömning: "Suicidrisk. Självskadebeteende i form av anorexi men även risk för annat självskadebeteende."

Bedömning: "Sofia är djupt deprimerad och har ytterligare gått ner i vikt. Fortsatt vård inom öppenvården verkar i nuläget vara riskabelt då hon har suicidtankar och inte har någon närstående hon vänder sig till med sin nedstämdhet. Hennes nedstämdhet i kombination med fortsatt viktnedgång bedöms som hälsovådlig och bör hanteras inom slutenvård varför remiss till Säter författas i samband med dagens besök."

Diagnos:
F322 Svår depressiv episod utan psykotiska symtom
F500 Anorexia nervosa
F431 Posttraumatiskt stressyndrom

2 kommentarer:

  1. Sv: Åh tack! Kämpa på , jag har nästan också haft anorexia , vet exakt hur det är!<3

    SvaraRadera
  2. Sv: Tycker absolut att du ska testa dom så goda!<3

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)