Sofia Vähäjylkkä: Utdrag ur journaler #16

torsdag 30 mars 2017

Utdrag ur journaler #16


--
7 juli 2011 kl 13:09 - BUP Falun LÄKARBESÖK

Aktuellt: "Sofia går på samtal på BUP-mottagningen i Borlänge hos A-C. Har gått ner i vikt, har som mest vägt xx kg, väger nu xx,x kg."

"Sofia berättar att hon har det jobbigt med mycket tankar kring mat och kropp, känner skuld och skam när hon äter. Känner sig äcklig. Under gårdagen åt hon en måltid som bestod av spagetti och kycklinggryta. Har idag inte ätit någonting. Hon är ute och går upp till tre timmar per dag. Har kräkts men inte senaste månaden. Har också hetsätit, åtminstone ätit vad hon tycker var för mycket, kan inte riktigt redogöra för hur stor mängd det var. De här problemen började för 2-3 månader sedan och Sofia blev strax före detta våldtagen. Bästa kompisen umgås nu med den kille som våldtog henne, vilket gör att deras kontakt har brutits och Sofia är ganska isolerad. Våldtäkten är polisanmäld."

Psykisk status: "Ger god formell och emotionell kontakt. Gråter under samtalet. Neutral till sänkt grundstämning. Nekar till suicidtankar eller psykotiska symtom."

SOMATISK STATUS

Allmäntillstånd: "Kall om händerna från metakarpallederna och distalt därom, också kall om tårna."'

Vikt i kg: xx,x kg
Längd: 161,5 cm
Blodtryck: 120 / 51 mmHg

Riskbedömning: "Låg suicidrisk. Risk finns för en fortsatt viktnedgång."

Bedömning: "Flicka med ätstörning. Har inte haft mens de senaste månaderna, har gått ner i vikt, har mycket ätstörningstankar samt viktfobi. Jag informerar föräldrarna om sjukdomen och att det är viktigt att de nu hjälper till att bryta svälten. Får matschema, matmängder och ordineras provtagning. Pappa får också ett intyg för föräldrapenning fram tills dess Sofia fyller 18 år för att hjälpa till att vända svälttillståndet. Familjen får telefonnummer till ätstörningsenheten Tornet om de har frågor eller funderingar under sommaren. Ny viktkontroll i samband med besöket på BUP i Borlänge 19/7 och kontakt med läkare om vikten gått ner ytterligare då."

Diagnos:
F509 Ätstörning, ospecificerad
F431 Posttraumatiskt stressyndrom
F399 Ospecificerat förstämningssyndrom

Vårdplanering: "Fortsatta enskilda samtal och familjesamtal på BUP i Borlänge samt viktkontroller, kontakt med läkare om vikten fortsätter att gå ner."

2 kommentarer:

 1. Vad irriterad jag blir på din fd bästa vän! :(
  Men annars intressant läsning i överlag.
  Och skönt att du kämpar vidare med livet! :)


  SV: Hur man inte gilla tacos? Haha! Men smaken är väl som "baken" antar jag ;)

  SvaraRadera
 2. Var det bra att du var i vårde redan när ätstörningen utbröt tror du? Fick du adekvat hjälp?

  SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)