Sofia Vähäjylkkä: Utdrag ur journaler #1

torsdag 27 oktober 2016

Utdrag ur journaler #1

Detta handlar om den första gången jag hade kontakt med psykiatrin. Jag kommer att klippa bort vissa delar som är antingen för privata eller handlar om andra. Vissa namn kommer att vara fingerade.


---
15 maj 2010 kl 04:06 - BUPjouren

"Kommer på akut bedömningssamtal då föräldrarna är oroade över att Sofia kommit hem efter besök hos en kompis och var mycket ledsen och nedstämd. Sofia hade också uttryckt en önskan om att dö. Under telefonsamtal pratar jag med Sofia som är mycket ledsen och gråter i telefonen."

"(...) Sofias ledsenhet handlar främst om svikna relationer till två olika pojkar. Hon tycker sig ha blivit orättvist anklagad för att ha förstört en väninnas relation till en kille. Sofia är ledsen och gråter häftigt under samtalet. Hon blir så småningom lugnare då fadern möter hennes berättelse med lugn och förståelse. Även modern har kännedom om Sofias relationer med de två pojkarna.
Under mitt enskilda samtal med Sofia säger hon att hon skurit sig i armarna i självskadesyfte. Det syns inga märken då hon visar mig och förmodligen hade hon rispat sig. Sofia är ofta ute och bloggar och vill helst syssla med skrivande eller foto."

Psykisk status: "Sofia är ledsen och gråter. Hon säger att hon är mer ledsen då hon druckit alkohol, vilket hon gjort under kvällen."

Riskbedömning: Låg suicidrisk

Bedömning: "Sofia kommer till dödstankar på suicidstegen. Hon har ingen avsikt att dö och vill leva. Hon hade under kvällen sagt till föräldrarna att hon ville dö då hon var ledsen. På MADRS kommer hon till 10 vilket inte indikerar en egentlig depression. Då det gäller övriga riskfaktorer framkommer inget som indikerar en uttalad risk. Sofia beskrivs ha stabila familjeförhållanden och fadern upplevs varm och nära Sofia. Finns en viss oro för hur de ska kunna hjälpa Sofia och de beskriver att hon sedan småbarnsåren alltid varit mer känslig än sina syskon."

Vårdplanering: "Föräldrarna önskar en kontakt inom BUP och undertecknad kontaktar Borlänge BUP närmaste vardag."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)