Sofia Vähäjylkkä: Svar på era frågor

måndag 28 mars 2016

Svar på era frågor

Om du fick välja helt fritt, vad skulle du vilja göra i framtiden?

Min dröm är att jobba som psykolog eller på något sätt hjälpa personer som mår psykiskt dåligt på olika sätt. Sen skulle jag vilja ha ett ljust och luftigt litet hus ute på landet, ha vovve/vovvar, gifta mig och eventuellt ha en unge eller två. Och ha möjlighet att resa mycket! Finns så mycket jag vill se av världen.

Vad är det roligaste med att blogga?

Det roligaste är att få utlopp för min kreativitet, få positiv och konstruktiv respons och att ha livet dokumenterat och alltid kunna gå tillbaka och återuppleva det man redan upplevt. Om ni förstår vad jag menar? Hehe.

Vart ser du dig själv om 5-10 år?

Oj. Då är jag alltså mellan 27 och 32 år. Jag tror och hoppas att jag trivs med livet, är gift, har eller planerar barn och har vuxit som människa. Och att jag har ett fast jobb jag trivs med och känner att jag kan hjälpa människor som har det svårt.


Drömställe att bo på?

Nära min familj skulle jag säga. På landet fast inte för långt ifrån stadsliv.

Tror du på övernaturliga saker?


Alltså jag vet faktiskt inte. Berättar folk om sina upplevelser av andar/spöken och annat så tror jag dem absolut men jag har själv inte varit med om något som är helt oförklarligt. Däremot tror jag på en övernaturlig kraft (brukar kalla det för "Gud" i brist på annat namn) som gör oss hela och rena i själen när vi dör. Jag tror inte att jaget kan försvinna. Jag kan iallafall inte tänka mig det.

Drömresmål?

Maldiverna är utan tvekan nummer ett! Egentligen skulle jag vilja besöka alla länder i hela världen men det skulle jag aldrig hinna med eller ha råd till, höhö. Men utom Maldiverna så vill jag jättegärna besöka Harry Potter Studios i London, Bora Bora, New York, Florida och Kalifornien, Dubai, Mexico, Machu Picchu i Peru, Australien, Nya Zeeland och Thailand. Ja, ni ser, typ allt, haha.

En solnedgång på Gran Canaria från i julas.

Vad fick dig att börja blogga?

Jag har faktiskt bloggat från och till ända sedan Lunarstormtiden vilket var när jag gick i sjuan för ungefär 7-8 år sen. Sen har jag skrivit dagbok från sjuan till sista året på gymnasiet så jag minns knappt att jag gjort annat men att jag började var just för att kunna gå tillbaka och minnas saker jag annars skulle ha glömt.

Vem/vad är din största inspirationskälla?

Jag har ingen definitiv som inspirerar mig fullt ut. Jag hittar inspiration lite överallt. För foto hänger jag mycket på We Heart It, kläder och smink är mycket via Youtube och inom träning och hälsa gillar jag PT-Fia och Ida Warg. Jag plockar småsaker hos i princip varje människa jag möter som hjälper mig att utvecklas och ta mig framåt på ett sätt som ändå är mitt eget.

Vad är dina mål med bloggen?

Den största anledningen till att jag bloggar är för att må bra och det är och kommer alltid att vara det största målet. Jag behöver sätta mina känslor i ord, bild eller papper för att må bra och för att inte stänga in mig i mig själv. Ett annat mål nu när bloggen blivit mycket större är att fortsätta roa, engagera och inspirera mina läsare och sen att tjäna en hacka på det jag gör :-)Drömjobb?


Psykolog! Eller allt som motsvarar det, typ psykoterapeut, kurator osv.

Vilket är ditt favoritsminkmärke?

Skulle säga Yves Rocher men tyvärr är de nu bortplockade från Djurens Rätts lista över företag som inte testar sina produkter på djur. Suger så hårt då deras grejer är så himla bra. Så jag har faktiskt inget just nu, men inom området läppar och läppstift så kan jag rekommendera Gerard Cosmetics. Bästa läpprodukterna jag testat. Sitter som berget och klarar av måltider och drycker utan att försvinna.

Är det någon produkt du inte skulle vilja vara utan?

Många! Haha. Men jag skulle säga min beautyblender, är så himla mycket smidigare än att använda borstar när man ska applicera foundation. Jag använder en rosa kopia från Fyndiq som kostade typ 29 kronor. Har även Real Techniques svampar men de är inte alls lika bra tycker jag. Så min rosa svampis - den är både bäst och billigast!


Om du fick träffa någon död eller levande, vem skulle du då träffa och varför?

Jag skulle träffa de enda två personer vars begravning jag gått på, dvs min kusin som bara fick leva i några minuter här på Jorden och en brukare som gick bort förra året. Jag skulle fråga hur det var på andra sidan, vad som händer när man dör och om de har det bra!

Din absoluta favoritlåt?

Oj, det ändras hela tiden. Just nu gillar jag typ allt av Rhymes & Riddim och låtar från Mello - If I Were Sorry, Kizunguzungu, Håll Om Mig Hårt osv.

Ditt favoritgodis?

Tupla! Det är en finsk chokladbar som finns på Rusta. Tror det är enda stället i Sverige som säljer den. Ni måste verkligen prova när ni har vägarna förbi där nästa gång. Det är himmelriket

Det var allt för denna gång. Tusen tack för alla frågor. ♥

2 kommentarer:

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)