Sofia Vähäjylkkä: Rasisten / Fröken Dubbelmoral talar ut

lördag 5 september 2015

Rasisten / Fröken Dubbelmoral talar ut

Rasisten här. Hon som inte bryr sig om det stackars livlösa barnet som hittades vid strandkanten häromdagen. Som stödjer SD i allt de säger och gör och står stolt i ryggen när någon nämner järnrörsskandalen. Som vill skicka ut varje människa med fel etnicitet (finne själv så that's logic), hudfärg eller religion för att jag likt Hitler vill bevara den ariska rasen.

Allvarligt talat? Jag förstår att många tror och tänker att jag är sverigedemokrat men det är jag inte. Jag tillhör inget parti, kan inte och vill inte, då det inte finns och aldrig kommer finnas ett parti som jag till hundra procent kan stå för. De senaste åren har flyktingpolitiken verkligen tagit stor del i mig och min frustation och bara för att min åsikt i just den frågan stämmer ganska (jag upprepar GANSKA) bra med Sverigedemokraterna så betyder det inte att jag står bakom precis allt de säger och gör. Be mig inte förklara personerna inom partiet som uttrycker sig kränkande eller beter sig som svin. Jag har ingenting med dessa personer att göra, står inte bakom deras handlingar och ord - de råkar bara höra till det parti som har den enligt mig mest vettiga idén om hur invandringen borde skötas, men inte heller den är felfri.

Ja, jag delar mycket filmklipp och texter på Facebook som stämmer överens med SD:s politik, men jag kan även diskutera hur det ser ut idag och utgå därifrån. Hur jag tror att flyktingbarn bäst placeras för att de ska få en god chans att komma in i det svenska samhället osv. Många skriker rakt ut att jag är full av dubbelmoral för eftersom jag delar "SD-länkar" och samtidigt berättar hur fint flyktingarna här i Mockfjärd har kommit in i gemenskapen. För delar jag en SD-åsikt så vill jag inte ha någonting med flyktingar att göra här i Sverige och packet ska ut, så resonerar många. Ja, SD är det parti som stämmer bäst överens med mitt tänkande i just flyktingfrågan och anledningen till att jag delar mycket om den är just för att den frågan är en av dom som berör mig allra mest just nu, precis som för er andra som tänker åt andra hållet. Alla är vi berörda och tycker den är viktig.
Jag är inte sverigedemokrat. Inte sosse, vänsterpartist eller moderat. Och hade jag varit det hade jag kunnat stå för det. Jag är jag, med mina egna tankar, känslor och funderingar. En människa med HJÄRTA och hjärna. I det jag ser gott ser nån annan ont och tvärtom, det är naturligt. Men det vi alla (nåja, nästan alla) vill är samma sak - att göra denna värld bättre att leva i. Det är bara vägen dit vi har olika åsikter om.

1 kommentar:

  1. Kan du inte berätta hur din åsik om flyktingar ser ut? I ett inlägg skriva hur du tycker vi ska hantera det?
    Tycker detta är ytterst intressant eftersom din familj/släkt själva är invandrande

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)