Sofia Vähäjylkkä: Vad är lagom?

torsdag 12 februari 2015

Vad är lagom?

Älskar att vakna upp till fint väder. Kunde inte motstå att gå ut idag så jag och syrran har varit ute och lekt i snön litegrann. Roligt att få känna sig lite som ett barn igen och lägga sig platt i snön. Gjorde ett misslyckat försök att åka matta på gården, gick så där så vi tog en promenad med Bosse istället, haha.

Min plan om att ta hand om mig själv bättre har faktiskt gått bra hittills. Äter mer näringsrikt och är noga med att komma ut i friska luften varje dag. Rökningen har jag dock inte lagt på is ännu. Jag är en sån som gärna vill förändra allt på en gång och då försvinner all motivation så då är det bättre att ta ett steg i taget. Önskar att jag inte var en sån allt eller inget-människa. Lagom existerar inte hos mig så det jobbar jag på. Tänker på att vara snäll mot mig själv när jag vill ge upp och försöka trycka in i huvudet att förändring och friskhet sker långsamt. Jag hatar långsamt men det är bara att bita i det sura äpplet och acceptera läget. 

Ibland vore det bättre om förnuft hade större inverkan än känslor.

Täckbyxorna på och mattan i högsta hugg. Nu längtar jag efter slalombacken!

1 kommentar:

  1. Det är verkligen så underbart att få vakna upp till fint väder och strålande sol! Man blir på så mycket bättre humör utav det och mår så bra både psykiskt och fysiskt av lite solsken. Helt otroligt vad man påverkas positivt utav det :)<3

    Och jag känner verkligen igen mig i det du skriver om vad fan som är lagom? Hatar det ordet då jag inte heller kan få in det i min skalle. Lagom existerar inte i min hjärna och har aldrig gjort det heller för den delen. Jag är en allt eller inget människa också och har alltid varit det och det gäller allting! Går något skit så lägger jag av om jag inte ser att det ger resultat med en gång vilket är synd! För jag vill inte ge upp så lätt. Samma sak när det kommer till mat och ätande. Vad är lagom och hur mycket ska man äta av si och så liksom. Så jävla jobbigt haha. Som när man ska äta godis tex (det är därför jag undviker det för att jag är rädd att inte kunna sluta) jag kan inte bara ta en godisbit. Jag blir inte nöjd och vill bara ha mer och mer och jag vet inte hur jag ska få bukt på det beteendet heller.. Har du några bra tips på hur man kan gå till väga?

    sv: Tack fina fina du för dina ord och din pepp om att du hejar och tror på mig! Det betyder så otroligt mycket ska du veta <3 Tack o lov så verkar det som att jag nu ska få komma till Mora så jag är överlycklig men samtidigt lite nervös! Hoppas det kan gå igenom nu med allting och så som det ser ut nu så ser det ljust ut! WIIIE! <3

    Många kramar <3

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)