Sofia Vähäjylkkä: Fifty Shades of Grey

onsdag 18 februari 2015

Fifty Shades of Grey

Lovade er en recension av filmen som jag och storasyster var och såg i torsdags. Kan börja med att säga att det inte är något för den pryda och att det är en stor fördel om man läst böckerna innan. Annars tror jag man kan tycka att den är ganska knas, haha. Filmen handlar om Anastasia som är en ung, rätt osäker tjej, som av en slump möter mångmiljardären Christian Grey. Grey är framgångsrik och otroligt attraktiv men döljer många hemligheter. När Ana och Christian börjar dejta dras hos in i en värld av BDSM, kontrollerande, svartsjuka och likaväl farliga som spännande äventyr.

Som jag sa innan så tror jag det är en enorm fördel om man läst böckerna innan. Filmen är otroligt välgjord och rollerna är trovärdiga. Den väcker enormt mycket känslor, precis som böckerna gör. Ilska, spänning, kärlek, hat, frustration. Mjukporr i sin bästa form. Betyget blir högt just för att den är en av få filmer som verkligen lever upp till boken.

Mitt betyg: 5 nyanser av 5

1 kommentar:

  1. Jag har varken läst böckerna eller sett filmen innan men skulle gärna se filmen måste jag säga! Vet dock inte om man måste läsa böckerna innan för att ha någon slags sammanhållning och fatta vad det handlar om liksom haha. Så kul att filmen fick så högt betyg av dig också! Fullpott! Det bådar verkligen gott för att jag ska gilla den också :)

    sv: Det är så underbart att vakna till solsken verkligen och få den dagliga dosen av solljuset. Solen skiner idag och jag är på strålande humör! Glad som en solstråle haha :) Planerna för mig idag är att först och främst åka till stan med mamma och äta en god lunch och sedan bara umgås med min moster som är och hälsar på från Skåne! Annars är dagen rätt så oplanerad faktiskt. Får se vad jag hittar på. Hur mår du idag och vad har du för planer för dagen? :)

    Jag hoppas verkligen att Jon Henrik har ett bra bidrag! Det skulle vara så kul om han kunde få gå vidare direkt till finalen tycker jag. Det är han mer än värd. Han är så söt haha :)

    Stor kram <3

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)