Sofia Vähäjylkkä: Små steg framåt

måndag 12 januari 2015

Små steg framåt

Haft läkarsamtal igen. Läkaren jag träffade är en av mina favoriter och istället för att neka fortsatta prover för hypotyreos som många gjort, så lovade hon att skicka en remiss till vårdcentralen hemma så att de får undersöka det vidare. Hade ett värde på 6 första morgonen på avdelningen och dagen efter låg det på 4,8. Efter första provet ansåg dom att ett spann på 3-4 var normalt men idag var det tydligen normalt ända upp till 5? Har läst och diskuterat med mamma som en tok och enligt hypotyreos-hemsidan ska man överväga fortsatta undersökningar vid ett värde över 2,5 (!) och de skriver också att läkarna idag förlitar sig helt på ett vanligt blodprov trots att man kan ha sjukdomen ändå. Så krångligt att själv behöva kräva och läsa på.

Annars så har vi gjort lite medicinändringar. Högre dos av Venlafaxin ska påbörjas imorgon och Seroquel tas vid 18:00 istället för 20:00. Den är meningen att göra en tröttare i samband med en stämningsstabiliserande effekt, men känner mest ångestlindring och då är det bättre att jag tar den tidigare så eventuell dåsighet kommer lagom till sängdags.

Det var dagens redovisning. Senare i veckan ska jag få gå hem på "provutskrivning" i 2-3 dagar. Det är som en vanlig permission alltså, men känner jag att jag kan gå hem på riktigt så kan jag skrivas ut per telefon. Har inte bestämt mig om vilka dagar ännu men antar att det blir till början av helgen och det känns som ett bra steg att ta.

Nu ska jag snart äta kvällsfika och hålla tummarna för att jag får nån sömn inatt. Förra natten var extremt svår men sov gott när jag väl somnade iallafall.


Skrev upp alla symtom jag har av både hyper- och hypotyreos på ett papper. La även till extrem glömska och att jag måste gå på toa typ 37 gånger på en dag för att allt bara rinner igenom. Finns oerhört många symtom på det men det är nästan skrämmande hur mycket som stämmer in.

1 kommentar:

  1. Sv: Tack så jättemycket, vad gullig du är:) Har du några roliga planer för denna vecka? =) KRAM!

    SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)