Sofia Vähäjylkkä: No time for anxiety

söndag 14 december 2014

No time for anxiety

Haft ganska mycket på gång idag så har inte riktigt haft tid att ha ångest förrän nu på kvällen. Känner mig så orättvis när jag går runt och är irriterad och grinig hela tiden, men kan inte göra så mycket åt det. Har iallafall packat resväskan, bara lite småprylar kvar, Felix har tvingat mig att hålla han sällskap när han har styckat en hare (fy, jag klarar inte sånt alltså), har spelat en vända Cluedo och rummet är städat och fint.

Vid halv elva går Felix tåg så efter det blir det hopp i säng. Ska ta en Zopiklon idag igen för att bygga upp för bättre sömn innan vi åker. Blir mycket planering med medicin då jag inte har nån som fungerar riktigt. Utom Zopiklonen då men den får jag endast ta i "nödfall" för att inte bli beroende. Vissa dagar tänker jag bara "fuck this shit" och vill knapra dom varje dag för att jag inte orkar gå ner mig hela tiden, men samtidigt tänker jag att jag ska stå ut. Har ingen lust att handskas med ett beroende också om det skulle hända.

Jaja, nu ska jag se klart på senaste och sista avsnittet av Uppdrag Granskning. Det har handlat en del om psykisk ohälsa det här året och jag slukar i mig allt jag kan. Sista avsnittet är alltid en uppföljning av hur det gick för alla som varit med i tidigare avsnitt. Är lite nördigt kanske, men det är hur intressant som helst.

Min fina uggla Tor ska såklart också med till utlandet. Fick lov att visa honom för att han är så söt. ♥

4 kommentarer:

 1. Bra dokumentärer är kul att se på!
  Svar: Inga mer planer än att ta det lugnt och umgås med familj + släkt :) Själv då?

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen din känsla vännen av att få dåligt samvete över att man är grinig och irriterad. Ryter ifrån och är arg. Men det är inte vårat fel! Det pågår så mycket inom oss som måste få komma ut på något sätt. Och när man har en tyngd av ångest och jobbiga tankar inom sig så är det okej att avreagera sig och ryta och domdera! Bara man kommer ihåg att be om ursäkt efteråt. Jag försöker alltid vara noga med att be om ursäkt om jag varit arg mot min familj. Som tur är så är jag ganska bra på att be om ursäkt och inte har svårt för det :)

  Det är det som är bra med att ha saker att göra på dagarna. Att man har fullt upp med annat så man inte hinner tänka på allt man är missnöjd med och att ångesten kan ta ett grepp om en. Att sysselsätta sig och ha fullt upp är den bästa terapin då man har fullt upp med andra bra saker att fokusera och lägga sin energi på! Det farligaste som finns är nästan att inte ha något att göra då man kan tänka och analysera allting in i minsta detalj.

  sv: Åh så härligt med Teneriffa! Jag önskar dig och din familj en trevlig resa och att du kan koppla av ( iallafall försöka ) och få nya krafter och en uppladdning av batterierna till max med sol och ett miljöombyte :)

  Pussar och kramar till dig!!♥

  SvaraRadera
 3. De finns på gina tricot för 199kr! Jätte mysiga :)

  SvaraRadera
 4. Hoppas du får en natt med bra sömn och att du känner dig lite gladare imorgon :)

  SvaraRadera

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)